More projects

De 26 Zoolander emojis

Hoe hebben we tot nu toe zonder geleefd?

Maar liefst 15 jaar hebben we moeten wachten op het vervolg van Zoolander, de cult klassieker voor iedereen die in de modewereld werkt. Vanaf 11 februari rennen fashionistas, al dan niet op lage Adidas Originals sneakers, dus naar de bioscoop om Zoolander 2 te zien.  Als we moeten afgaan op alle teasers - Derek op de cover van de Amerikaanse Vogue en Britse Esquire, de walkoff met Cara Delevingne bij de Eiffeltoren - dan zal de opvolger niet teleurstellen. Ben Stiller en Owen Wilson stelen opnieuw de (mode)show als twee mannelijke modellen en deze keer samen met onder andere Justin Bieber en Penelope Cruz... en zonder bomberjack of bandana.

Als Kim K. haar eigen emojis (die ze kimojis doopte) heeft, dan kan ‘s werelds meest bekende model niet achterblijven. En: iemand die zo ridiculously good looking is, moet wel worden vereeuwigd in emojis. 

Daarom besloten we bij Stylight om Derek alvast op weg te helpen en bedachten we 26 Zoolander emojis. Van Dereks ‘centre for ants’ tot zijn beruchte Blue Steel look, wat zouden we deze Zoolander emojis - zoomojis -  graag gebruiken om onze whatsapp gesprekken op te leuken.

Zoals Derek zelf al liet weten in een interview met Vogue, is Instagram zijn favoriete app.  We weten dan ook zeker dat Derek - of eigenlijk de vrouw die al zijn sms-berichten verstuurd, Rachel - ze ook zou gebruiken voor updates op zijn favoriete app, Instagram. Waar hij overigens niet verslaafd aan is.

En zeg nou zelf, je bazin heeft stiekem best wat weg van Mugatu. Bovendien is Blue Steel het ideale antwoord op vrijwel elk whatsappje.

De 26 Zoolander emojis zijn geïnspireerd op Derek e.c. en combineren het beste uit beide films.  Uit de eerste film, onder andere:

  • de brainwashing machine die Mugatu tegen Derek gebruikt;
  • de old school - maar destijds o zo hippe - oranje Mac computer die Hansel maar niet stuk krijgt;
  • Mugatu’s “god damn latte”;
  • en zijn poedel. 


Verder zijn er ook zoomojis met Dereks “centre for ants” en Derek als een "merman", immers: “moisture is the essence of wetness and wetness is the essence of beauty.”

 

Genïspireerd op personages uit Zoolander 2 zijn Bieber (ja, eindelijk een Bieber emoji!), die overigens het einde van de film niet overleeft, Kristen Wiig die de aan plastic chirurgie verslaafde Alexanya Atoz speelt en Benedict Cumberbatch als adrogyne model.

Tenslotte is er ook een emoji ter ere van de Valentino mode-show waar Derek en Hansel vorig jaar - ter promotie van Zoolander 2 - hun opwachting maakten. En voor de gelegenheid een selfie met niemand minder dan Anna Wintour. Daar houden ze sowieso van, van selfies. Derek wordt veelvuldig met selfiestick gesignaleerd.

[unex_ce_button id="content_0uxbkwh1p,column_content_ggl0877et" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#2ce1ff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/02/Stylight-overzicht-26-Zoolander-emojis.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD VISUAL MET ALLE ZOOMOJIS[/ce_button]


Momenteel is het helaas (nog) niet mogelijk om de zoomojis te downloaden in de app Store.