More projects

2019 is de jaar voor
adidas Continental 80

De cijfers spreken voor zich: revival sneakers zijn al de hottest trend van het seizoen.

Goede tijden liggen in het verschiet voor alle die nostalgisch zijn van de jaren 80. Inderdaad, een dosis retromode, in de vorm van de nieuwe Continental 80 sneakers, vindt zijn weg terug naar de warenhuizen en Instagram feeds.
adidas Originals bracht de low-top sneakers uit als onderdeel van de "YUNG" serie.
Het merk, bekend om het terugbrengen van historische stijlen, lanceerde de schoen oorspronkelijk in de jaren tachtig, waar de naam vandaan komt.
Loyaliteit aan het merk spreekt voor zich: het aantal zoekopdrachten op Stylight is sinds begin februari met +500% toegenomen voor de nieuwe adidas Continental. Daarnaast is het aantal klikken voor retro sneakers de afgelopen vijf weken 40 keer zo groot geworden.

"Na marketing push 3x meer interesse dan aan het begin van de maand"

Na het succes van andere adidas comebacks, zoals de Stan Smith uit de jaren '70 of de onhandige Falcons uit de jaren '90, werden de adidas Continental 80 vorig jaar relatief voorzichtig opnieuw gelanceerd. Hun grote marketing push vond plaats op 8 februari 2019 en sindsdien, volgens Google Trends, is de interesse in het relaunch model nu 3 keer zo groot als aan het begin van de maand.

De schoen combineert vintage esthetiek met hedendaagse stijl. Met een bredere zool dan de originele modellen de schoen maakt indruk met zacht geperforeerd leer op de tenen en zijkanten. Ondanks de design refresh zijn de typische tweekleurige zijstrepen en het originele logo op de hiel behouden gebleven. Het Duitse merk heeft verschillende kleurmodellen uitgebracht, van ondoorzichtige pastelkleuren tot neutrale zwart-wit. Echter, volgens Stylight data en Google trends blijft het witte model het meest gewilde model.

Sinds 2004 is de internationale sneakermarkt met meer dan 40% gegroeid tot meer dan 44 miljard dollar. Millennials, de belangrijkste gebruikers van Stylight, behoren tot de sterkste drijfveren van deze boom.

Sinds hun release zijn de adidas Continental 80's een favoriet van supermodel Hailey Baldwin en voormalig OC-ster Rachel Bilson. 

De sneakers beschikbaar voor 100€ zijn helemaal anders dan de overdreven dad of ugly sneakers trends die we overal zagen vorig jaar. Vergeleken met de betaalbare adidas-modellen werden de populaire Balenciagas Triple S sneakers geprijsd op €725 of de Off-Court 3.0 Off-White sneakers op €450.
Adidas lanceerde de limited edition "Originals x TFL Continental 80", geïnspireerd door het London Underground netwerk. Zes speciale sneakers werden ontworpen in samenwerking met Transport for London om de twaalf verschillende metrolijnen van de stad te vieren.

Why we love them

Niet alleen roept de TBT stijl deze nostalgie in ons op, de sneakers kunnen ook gemakkelijk worden gestyled voor elke look. Moeiteloos met een jeans of een maxi-jurk, de adidas Continental 80's zijn de hottest (en meest goedkoop) trend van het seizoen.