More projects

Royal it-girls

Koninklijke it-girls

Op 3 augustus wordt Charlotte Casiraghi - je weet wel de kleindochter van Grace Kelly - 30 jaar oud. Deze natuurlijke schoonheid uit Monaco loopt al heel wat jaren mee in het mode circuit en is niet voor niks de muse van Karl Lagerfeld. Hoog tijd dus om een kijkje te nemen naar haar stijl en die van andere koninklijke it-girls. Dus selecteerden we bij Stylight 6 (mode) prinsessen die je beslist wilt volgen, inclusief de birthday girl zelf natuurlijk.

 

  • Royal it-girls Stylight
  • Charlotte Casiraghi style fashion Stylight
  • Amelia Windsor style fashion Stylight
  • Sofia Hellqvist fashion style Stylight
  • Olympia van Griekenland fashion style Stylight
  • Alexia der Nederlanden fashion style Stylight
[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#008799" button_border_hover_color="#008799" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/08/Stylight-koninklijke-it-girls.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH RES BEELDEN[/ce_button]
  • Charlotte Casiraghi van Monaco mode stijl Stylight

Charlotte Casiraghi
Kleindochter Grace Kelly

Charlotte Marie Pomeline Casiraghi is de oudste dochter van prinses Caroline van Monaco en ja dus ook de kleindochter van Grace Kelly. De Hollywood actrice annex prinses van Monaco geldt nog altijd als een van de stijliconen (want ultieme schoonheid en elegantie). Het moge dus geen verrassing zijn dat Charlotte er (ook) immer elegant uitziet - en heus niet altijd op klassieke pumps.

Zelfs als ze op het spring concours rondloopt. De prinses is een gevierd paardrijdster en wordt gekleed door Gucci. Guccio Gucci is immers dol op paarden en koos Charlotte al meerdere keren als het gezicht van diens campagnes (van de iconische Gucci bamboo handtas tot de allereerste Gucci Cosmetics campagne). 

Op vrijwel alle belangrijke mode evenementen prijkt Charlotte's naam op de gastenlijst. In gezelschap van goede vriendin en Brits modeontwerper Stella McCartney bijvoorbeeld. Van frontrow bij modeshows tot modefeestjes als het MET gala. Een kleine maand geleden liet ze haar praktische kant zien en leerde ons een belangrijke modeles toen ze bij het Vogue Paris Foundation event een wardrobe malfunction charmant weglachte. Viel ze bij aankomst bijna over de lange sleep van haar jurkje, bij het weggaan besloot ze deze in de hand te nemen. Niks hautain aan.

Amelia Windsor
Royal chic en party looks

Het achternichtje van Queen Elizabeth II stond in april op de cover van het Britse Tatler. En met goede reden: Amelia heeft een koninklijk goed gevoel voor mode, liep stage bij Chanel en zat dit jaar onder andere front row bij de Dior Cruise show. Bij de verjaardag van Queen Elizabeth II in juni stal ze de show in een (top-tot-teen) outfit van Chanel, met een totale waarde van 8.000 pond.

Het voormalige bruidsmeisje van Kate en William is dan ook hard op weg om de stijl kroon van Kate te stelen. Immers, Tatler betitelde Amelia als mooiste lid van het koninklijk huis... De 20-jarige beauty staat echter ook bekend als de vrouwelijke versie van prins Harry (want niet vies van een feestje). Haar sociale media staan vol partypics: in croptops of bikini met cocktails, sigaretten. Getiteld ‘Go hard or go home’.

Maar naast mode en feestjes deelt Amelia nog een passie met haar familie: liefdadigheidswerk. Tijdens haar tussenjaar werkte ze in 2014 bij Veterans Aid. De organisatie helpt veteranen met allerlei zaken, van het vinden van huisvesting tot het omgaan met een verslaving.

En juist deze combinatie van stijl, feesten en liefdadigheidswerk maakt Amelia het volgen waard. Wij hebben Amelia al op een modieus voetstuk geplaatst en voorspellen dat alle ogen (en paparazzi lenzen) nog lang op haar gericht blijven.

  • Amelia Windsor mode stijl Stylight

Kate Middleton
The Kate effect

Van de blauwe Issa jurk die zij tijdens haar verloving droeg, of haar custom made Alexander McQueen trouwjurk (één van haar grootste modemomenten tot nu toe) tot de blouse met stippen van het Britse Jenny Packham die Kate droeg toen zij voor het eerst met haar zoontje het ziekenhuis uit liep. Een kleine greep uit Kate's onvergetelijke looks. Sinds die blauwe jurk leidt de modewereld aan het 'Kate effect'. De hertogin van Cambridge werd niet voor niets verkozen tot het grootste stijlicoon ter wereld in 2013. 

Dus verscheen Kate in juni dit jaar op de cover van de Britse Vogue, gekleed in Burberry. Het was de allereerste keer dat ze op de foto ging voor een magazine. Kate staat immers liever zelf achter de camera: het merendeel van de foto’s die het Britse koningshuis naar buiten brengt van kleine George en Charlotte heeft de hertoging gemaakt (check het officiële Instagram account @kensingtonroyal voor de kiekjes). 

Kate kiest vaak voor Brits design. In haar kledingkast hangt zowel luxe (Temperley London en Alexander McQueen) als high street (Topshop en Reiss). Tijdens de Art Fund prijsuitreiking dit jaar werd ze gespot in een off shoulder jurk van London-based designer Barbara Casasola (£1,197 en volledig uitverkocht in alle kleuren). Van de witkanten midi jurk van Dolce & Gabbana die ze tijdens Royal Ascot droeg gingen onze modehartjes ook sneller kloppen. Kate kiest steeds vaker voor fashion forwards looks; precies de reden waarom we haar nog steeds willen volgen.

Sofia Hellqvist
Scandi chic

Wie deze prinses volgt weet dat ze een jaloersmakend leven leidt. En niet in de laatste plaats vanwege haar bijzonder knappe man, de Zweedse prins Carl Philip (zeker een Google image search waard). De twee traden op 13 juni 2015 in het huwelijk; Sofia droeg een wonderschone witkanten bruidsjurk van de Zweedse modeontwerpster Ida Sjöstedt. 

Voordat ze de prins ontmoette was burgermeisje Sofia een fotomodel en realityster.  Ze heeft verschillende tatoeages en van de pikantje bikinikiekjes werd haar schoonfamilie niet echt blij. Inmiddels gaat haar modevoorkeur uit naar Scandi chic. Je kunt haar uittekenen in business jurken, bij voorkeur in pasteltinten. Het is niet alleen beige dat Sofia draagt, ze deinst er ook niet voor terug om felle kleuren te dragen. Overigens krijgt ze een beetje hulp van schoonzusjes Madeleine en Victoria; Sofia wordt regelmatig gespot in kledingstukken van de prinsessen. Wat dan weer heel verantwoord, duurzaam en ja ook Scandi chic is.

De geruchten gaan dat Sofia maar al te graag voor stijladvies spiekt bij Kate Middleton. Het internet staat vol met vergelijkbare outfits van de twee (het begon met de blauwe jurk die ze bij de aankonidiging van hun verloving droeg). Is Sofia een royal copy cat? Wellicht, maar wat ons betreft wordt deze Zweedse schoonheid steeds meer een serieuze stijlconcurrent. En daarom meer dan het volgen waard.

  • Sofia Hellqvist mode stijl Stylight
  • Olympia van Griekenland mode stijl Stylight

Maria Olympia
All things designer

Volgens Tatler is ze een van de meest begeerde vrouwen ter wereld en dat viel ook prins Harry op als we de geruchten mogen geloven (al schijnt er toch niks te zijn tussen de twee). Maria-Olympia van Griekenland en Denemarken leeft het prinsessenleven zonder verplichtingen. De Griekse monarchie werd in 1973 afgeschaft. En dus spreekt ze bijvoorbeeld geen woord Grieks.

Vanuit New York - waar ze fotografie studeert aan Parsons School of Design - vult ze dagelijks de Instagram feed van haar ruim 87k volgers met foto’s van haar luxe leventje in New York. Modeshows, exclusieve feestjes en een enorme dosis stijlinspiratie. Ze zit front row naast Emma Watson en Lily Aldridge bij grote merken als Dior, Valentino, Michael Kors en Giambattista en wordt regelmatig gespot in diens designs.

Maria heeft duidelijk affiniteit met all things designer en Louis Vuitton en Dior zijn haar favoriete merken. Ze combineert moeiteloos Stan Smith sneakers met wijde maxi jurken en is niet vies van opvallende prints (dieren of anders). Daarnaast is Maria Olympia één van de Miller cousins - de nieuwe generatie Miller sisters, de high society girls uit de jaren 90.  Samen met Isabel Getty (ja, van Images) en Talita Von Fürstenberg (precies, van Diane).

Alexia
Stijlicoon in wording

Ook de jongste in het rijtje, onze eigen prinses Alexia, krijgt steeds meer haar eigen stijl. De drie prinsesjes worden nog maar zelden in dezelfde creaties gespot. Alexia - en haar outfits - worden op de voet gevolgd door royalty watchers en mode experts. Harper's Bazaar Cécile Narinx noemde haar niet voor niks “een stijlicoon in wording”.

De witte maxijurk van Zara (27,95 euro) dat ze dit jaar op Koningsdag droeg, was zowel online als in de winkels in een mum van tijd uitverkocht. Ze combineerde het succesnummer met een spijkerjasje. De 11-jarige prinses lijkt dan ook in de voetsporen te treden van haar moeder (die zelf fan is van Jan Taminiau en Valentino maar ook regelmatig in de Zara te vinden is, al dan niet voor haar dochters). In 2004 droeg Máxima ook al een spijkerjasje op Koninginnedag. Ze heeft echter niet alleen haar moeders gevoel voor stijl geërfd. Máxima zei ooit over Alexia: “of ze lacht heel hard, of ze huilt heel hard. Er is geen middenweg.” Latina temperament heeft ze ook, en humor. Haar ‘whatever-zwaai’ ging viral toen zij dit jaar op Koningsdag schijnbaar onbenullig zwaaide naar het publiek.

Afgaande op de laatste fotosessie - waar Alexia haast volwaardig als model poseerde met de handen in de zij - zijn de (mode) verwachtingen hoog voor het middelste prinsesje met flair. En zal het in de toekomst niet meer (alleen) gaan om de kleur van haar haren (en of dat nou geverfd is of niet). Wij houden haar zeker in de gaten!

 

[unex_ce_button id="content_fqx6hxfjg,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#008799" button_border_hover_color="#008799" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/08/Royal-it-girls-Stylight.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH RES BEELDEN[/ce_button]

Welke royal it-girl voeg jij toe aan je lijstje om te volgen?