More projects

Iconische Air Max
in iconische situaties

Lang zal de Air Max leven

Air Max. De iconische sneaker is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Al dertig jaar lang! Want op 26 maart blaast de Air Max dertig kaarsjes uit en dat viert Nike met Air Max Day

Bij Stylight feesten we graag mee en maakten we een recreatie van de meest iconische schoenen in films met de meest iconische Air Max modellen! Van het glazen muiltje van Assepoester tot de Manolo's van Carrie. 

Hoe het allemaal begon? Air Max zijn uitgevonden in 1987, door de legendarische designer Tinker Hatfield. Zijn inspiratie? Het Parijse Centre Georges Pompidou. Een kunstgalerij die bekend staat om haar 'inside out benadering': liften en waterleidingen zijn aan de buitenkant zichtbaar. Inderdaad, net als de zichtbare air unit van de Air Max sneaker. Ruim zeventig verschillende modellen later is het model Nike's best verkochte sneaker. Van de sportvelden tot de frontrow, van Beyonce tot Kanye West: wie de Air Max past trekt hem aan.

Assepoester draagt de Nike Air Max 97 OG QS Silver Bullet

If the Air Max fits...
Op nummer één staat natuurlijk het sprookje van Assepoester, waarin het glazen muiltje een bijna even grote rol als de hoofdrolspelers heeft. En als dit sprookje ons iets heeft bijgebracht is het wel dat een mooie schoen tot een happily-ever-after kan leiden. Amen.

Zo'n iconisch schoenmoment verdient een even iconische Air Max: de Nike Air Max 97 OG QS. De 'Silver Bullet' heeft de beroemde Air Max kleurencombinatie, die voor we voor het eerst zagen in 1997, het debuutjaar van de sneaker. Maar ook anno FW17 is de sneaker populair; we spotten de sneaker regelmatig bij editors en bloggers tijdens de fall winter fashionweek!

Sandy draagt de Nike WMNS Max 1 in Grease

Hopelessly devoded to Air Max 1
You're the one that I want! Deze scène uit Grease (1978) staat bekend als een van de beroemdste musical scènes in een film ooit. Sandy's rode mules staan centraal tijdens het nummer.

Wij hebben ze vervangen voor equally sassy Air Max: de Nike WMNS Air Max 1 ‘Leopard Pack’, met roze aan de binnekant. Een van de twee jungle cat-inspired Air Max 1s die in 2012 werd gelanceerd.

Carrie Bradshaw draagt de Nike Air Max 2015 in Sex And The City

"I like my money right where I can see it: on my feet"
Als we het over de meest iconische schoenen in films hebben, kunnen Carrie Bradshaw's Manolo Blahniks natuurlijk niet ontbreken. Vanwege haar eeuwige liefde voor schoenen vraagt Big zijn Carrie in Sex And The City (2008) niet ten huwelijk met een verlovingsring, maar met een blauwe Manolo. In de inloopkast. Zwijmel.

Move over Manalos: we hebben ze vervangen door de Nike Air Max 2015. In blauw natuurlijk. 

Audrey Hepburn draagt de Nike Air Max 95 in Funny Face

An Air Max is the prettiest thing a girl can wear
De romantische komedie Funny Face (1957) staat bekend om Audrey Hepburn's (Jo Stockton) dans met Fred Astaire (Dick Avery). Zelfs Beyoncé liet zich inspireren door de dans voor haar Countdown videoclip. 

En niet alleen de dans inspireerde. Tijdens de dansscène draagt Hepburn draagt klassieke ballet flats, die razend populair werden na de film. Audrey combineert ze met een strakke cropped broek en hoge witte sokken. Van de sokken konden we geen afscheid nemen maar de fletjes maken plaats voor een paar Air Max 95. Een klassieke Air Max sneaker met air technologie onder de hiel en de voorvoet. Geïnspireerd op menselijke anatomie, oorspronkelijk gemaakt voor atleten.

Julia Roberts draagt de Nike Air Max2 C B 94 in Pretty Woman

Pretty Air Max, walking down the street
Ons favoriete modemoment van Pretty Woman (1990)? Zonder enige twijfel Vivian's lakleren lieslaarzen. Opdat we nooit zullen vergeten. Grote designers als Christian Louboutin en Manolo Blahnik kopieerden het model dan ook.

Maar wat als Pretty Woman down the street liep op sneakers? Dan zouden we haar graag op de Nike Air Max2 CB '94 'laarzen' zien. Een stoer silhouet met zwarte, witte and paarse details. Populair in de jaren negentig, gedragen door NBA basketpalspeler Charles Barkley. Wat zou Edward Lewis van onze keuze vinden? 

Dorothy draagt de Nike Air Max 1 OG in The Wizard Of Oz

There is no shoe like Air Max 1 OG
We weten niet exact wanneer de liefde van de vrouw voor schoeisel ooit begon is, maar de magische rode glitterschoenen van Dorothy in Wizard of Oz hebben daar zeker aan bijgedragen.

Ze gebruikte haar schoenen als bescherming voor de boze heks van het westen. De ruby schoentjes bevatten elk 2.300 pailletten, Swarovski kristallen en rode kralen en zijn inmiddels ruim een miljoen dollar waard. 

There's no place like home - en er zijn geen Air Max zo iconisch als de Air Max 1 OG's. In - jawel - rood.

[unex_ce_button id="content_y849a5swq,column_content_ukt6paaoj" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/03/Nike-Air-Max-Day-Stylight.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH RES[/ce_button]

Welke Air Max is jouw favoriet? Love is in the Air!