More projects

Do you speak fashion?

 

Het mode ABC voor fashionistas

 

Paris Fashion Week
van A tot Z

Audrey Hepburn leerde ons dat Parijs altijd een goed idee is. Het zal dan ook niemand verbazen dat de laatste fashion week van de ‘big four’ in Parijs plaatsvindt. Om je nog beter voor te bereiden op Paris Fashion Week heeft Stylight een handig mode ABC gemaakt. Met dit fashionable en kleurrijke overzicht weet je zeker dat je up-to-date bent en klaar bent voor Parijs!

 • Stylight ABC Parijs letter B
 • Stylight ABC Parijs letter C
 • Stylight ABC Parijs letter D
 • Stylight ABC Parijs letter E
 • Stylight ABC Parijs letter F
 • Stylight ABC Parijs letter G
 • Stylight ABC Parijs letter H
 • Stylight ABC Parijs letter I
 • Stylight ABC Parijs letter J
 • Stylight ABC Parijs letter K
 • Stylight ABC Parijs letter L
 • Stylight ABC Parijs letter M
 • Stylight ABC Parijs letter N
 • Stylight ABC Parijs letter O
 • Stylight ABC Parijs letter P
 • Stylight ABC Parijs letter Q
 • Stylight ABC Parijs letter R
 • Stylight ABC Parijs letter S
 • Stylight ABC Parijs letter T
 • Stylight ABC Parijs letter U
 • Stylight ABC Parijs letter V
 • Stylight ABC Parijs letter W
 • Stylight ABC Parijs letter X
 • Stylight ABC Parijs letter Y

Wat je moet weten over Paris Fashion Week

Van 30 september tot en met 7 oktober is de Franse hoofdstad het toonbeeld van internationale mode en wordt de bezoeker getrakteerd op meer dan de Eiffeltoren of de befaamde croissant.

De stad of liever gezegd de Jardin des Tuilleries – de tuinen tussen de piramide van het Louvre en de Place de la Concorde – stroomt weer vol met celebrities, it-girls en fashion editors die van de ene naar de andere show rennen. Dat doen ze overigens niet op comfortabele Birkenstock pantoffels... Voorafgaand aan elke fashion show is dit DE plek waar de beste #streetstyle pics gemaakt worden die na afloop in menig mode magazine terug te zien is. Hier spot je als eerste Franse stijliconen als Clémence Poesy en Inès de la Fressange in hun felbegeerde outfits. En wie nog iets beter kijkt, ziet op de achtergrond de contouren van de 70-meter hoge “roue de Paris”, het bekende reuzenrad van Parijs.

[unex_ce_button id="column_content_hpysy8y6m" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2015/08/ABC_PARIS_individual_pictures2.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD ALLES[/ce_button]

 

BESTEMMING: PARIJS

Elk jaar wordt de bezoeker aan de Paris Fashion Week op de nodige verrassingen getrakteerd. Het platinablonde kapsel van Kim Kardashian, eerder in maart, staat vast nog op ieders netvlies gebrand. De modeshows in Parijs zijn niet alleen roemruchtig, ze zorgen ook altijd weer voor de nodige publiciteit. Wat te denken van de Uber -staking, die de hele binnenstad plat wist te leggen? Celebrities als Courtney Love, die zelf Uber-taxi’s namen, wisten niet hoe snel ze hier foto’s van op hun social media moesten plaatsen.

Ondanks de chaos die een Fashion Week met zich meebrengt, zijn we allemaal toch weer benieuwd wie er deze keer front row zitten. Anna Wintour, Kayne West, blogger Grance Doré en haar smartphone en de nog altijd even elegante Catherine Deneuve ontbreken bij geen enkele show. De belangrijkste designer-besties zitten natuurlijk steevast op de voorste rij en missen geen enkele show van Louis Vuitton of Jean Paul Gaultier Het zijn bij voorkeur klassieke verschijningen tegenover de doorgaans meer casual gekleedde fashion editor en fashionista. Overigens zijn die laatste twee niet langer de enige Normcore-aficionados op. Volgens Fashionista.com werd de witte Stan Smith sneaker vaker gespot tijdens PFW dan in New York; zelfs Caroline de Maigret werd er op gesignaleerd. De All Stars van Converse hebben dan ook een geduchte concurrent dit seizoen.

Als de AW1516 Haute couture shows van juli een voorbode zijn dan voeren de kleurrijke ready-to-wear collecties straks de boventoon Nicky Hilton droeg in juli een prachtige maar niets verhullende witte jurk zónder ondergoed bij de Versace show. De spannende kiekjes van haar billen, terwijl ze de trap van Palais Bronginiart opliep, gingen de wereld over. Ohlala! Een ander event dat voor de nodige opschudding zorgde was de Fendi “Haute Fourrure” show, waar anti-bont demonstranten op een niet al te ‘subtiele’ manier hun onvrede over de 100% bont collectie van Karl lieten blijken.

 

[unex_ce_button id="column_content_jjyne8chm" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#f49d9d" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2015/08/ABC_Paris_global_without-notes_BE.jpg" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD MODE ABC[/ce_button]

Sinds juli is er overigens het nodige veranderd in modeland: zo heeft Lily Rose Depp, de dochter van Johhny Depp en Vanessa Paradis, haar eerste stappen in de modewereld gezet. Zij is het nieuwe gezicht van Chanel eyewear. Alexander Wang showt tijdens de SS ready-to-wear show op 2 oktober zijn laatste collectie voor Balenciaga. Tenslotte zegt ook Givenchy au revoir; het modehuis verruilde dit jaar de Franse modestad voor New York…

Paris Fashion Week blijft dus enorm onvoorspelbaar en het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen is dat je het niet wilt missen! Van de Chanel show van Karl tot de prinsessenjurken bij Elie Saab. Paris is always a good idea. Na de shows valt er genoeg te vieren dus probreert iedereen toegang te krijgen tot de beroemde aftershows waar de alcohol altijd rijkelijk vloeit. De feestjes vinden plaats in hippe clubs als Yoyo of de “Arc de triomphe” – “Arc” voor intimi – waar je sterren als Lenny Kravitz, Justin Bieber, Mick Jagger en Donatella Versace tegenkomt.

Houd je niet zo van feestjes? Ga dan naar het terras van Wanderlust bij het l’Institut Français de la Mode. Koop macarons bij Ladurée en ga vervolgens brunchen bij Barbès. Je bent immers in Parijs en je hebt Fashion Week niet nodig om te kunnen genieten van alles dat deze ultieme modebestemming te bieden heeft. Van klassieke dames in cashmere truien tot charmte mannen in trenchcoat.

Ben je klaar voor Paris Fashion Week?