More projects


Vijf mannen #TrainLikeAnAngel

5 mannen, 5 yogamatten, 1 missie: #TrainLikeAnAngel

Op 30 november lopen 54 mooie, zongebruinde en afgetrainde Victoria’s Secret Angels op de catwalk in Le Grand Palais te Parijs. Deze dames hebben echter niet alleen een mooi gezichtje; in aanloop naar de grote show werken ze ontzettend hard in en buiten de sportschool.

Tijdens een koffiepauze (met taart!) met mannelijke collega’s kwamen we bij Stylight op een briljant idee: wat als zij een Victoria’s Secret Angel workout zouden doen? Zo moeilijk kon dat toch niet zijn, aldus de heren. Zo gezegd, zo gedaan. Eén workout. De meeste Angels sporten overigens minimaal zes keer per week. En bouwen dat op naar twee of zelfs drie sessies per dag, een tot twee weken voor de grote show.

Maak kennis met Martijn, Johann, Sergii, Alberto en Thiago. Vijf mannen - van slank tot sterk - die de uitdaging aan durfden en toestemden om “afgemat” te worden samen met de Angels. Gekleed en wel in sportkleding verschenen ze - met uitzondering van Tech Evangelist Johann die geen sportkleding heeft - op kantoor. Benieuwd hoe het ze verging?

Voor de workout

Sergii is waarschijnlijk de meeste getrainde van het stel. Immers, hij doet zo’n vier keer per week aan Crossfit. Alberto is ook vrij actief en is een paar keer per week in de sportschool of op het rugbyveld te vinden. Johann en Martijn zijn de twee aspirant-Angels die eigenlijk niks aan sport doen. Martijn moet soms rennen voor de trein en Johann strekt zich uit bij het wakker worden, dat is het wel. Thiago gaat doordeweeks soms joggen maar de meeste inspanningen verricht hij in de weekenden in de kroeg (die duitse bierpullen zijn best zwaar). Wat verwachten deze heren van de workout? Veel zweten en een beetje lol (Sergii).

De workout van de 'echte' Angels

Om de jongens een beetje voor te bereiden, lieten we hen een video zien van de echte Angels die aan het werk zijn in de sportschool. Van Ballet Beautiful tot boxen en van yoga en aerial aerobics tot dagelijkse personal training sessies, de dames doen zo’n beetje alle vorm van sport. De meesten beginnen ongeveer een maand voor de casting met trainen en blijven dat doen tot aan de grote avond. Je kunt het zien als een fulltime job. Of zoals Josephine Skriver zegt: “It takes more than just a pretty face to be on top."

Het werd pas echt leuk toen de mannen hun plaats innamen op de mat voor wat fijne core en high intensity oefeningen. We hoorden veel gelach, enkele scheldwoorden en ja werd flink gezweet.

De beenoefeningen (Jumping Plie Squat enzo) waren niet zo’n uitdaging. Bij de buikspieroefeningen (denk: Plank en een variatie op de Russian Twist) daarentegen hadden onze stoere collega’s zichtbaar wat meer moeite mee.  Na die laatste vroeg Alberto om - alsjeblieft - over te gaan op een andere oefening. We moeten het ze wel nageven: sommigen oefeningen zijn wellicht iets makkelijker als je minder gespierd bent.

Na afloop, op de mat

Na de 'slopende' workout van 20 minuten, stelden we de vragen een simpele vraag, ‘hoe voel je je?’.

Johann - niet op sportschoenen maar donkerblauwe sneakers - is zichtbaar afgemat. En z'n heren heupbroek afgezakt. Thiago geeft toe dat hij de (of een van de andere workouts) niet nog een keer zelf zal uitproberen. Zelfs onze stoere rugbyspeler Alberto geeft toe dat de workout zwaarder was dan dat hij had verwacht. Trouwens, kennelijk zijn de oefeningen die er makkelijker uitzien juist moeilijker.

En zullen ze op 5 december, wanneer de show wordt uitgezonden op Net5, op een andere manier naar de Angels kijken? Hmmm… Ze waren vooral blij dat de sessie was afgelopen. Sergii echter vond al dat de show niet alleen om schoonheid (of borsten) draait. De dames zijn totaal afgetraind en ja, hij respecteert hen een klein beetje meer.

Hoe dan ook: petje - of zwarte baseball cap, de favoriet van de VS angels - af voor de jongens!

Ga jij ook een poging #TrainLikeAnAngel wagen?