More projects

De invloedrijkste modezusjes in 2015

Deze zussen veroveren de wereld en social media

Het begon ooit met de Olsen twin, toen kwamen de Kardashians... Anno 2016 zijn er verschillende zussen die afzonderlijk én samen de modewereld en social media veroveren. En het zijn niet alleen de oudere zussen die online de dienst uitmaken. De jongere generatie - denk Kendall en Kylie Jenner - groeien op en verdienen hun eigen (mode)strepen. Het is niet voor niets dat de Amerikaanse Vogue Lottie Moss, Kylie Jenner en Bella Hadid interviewden voor hun januari 2016 nummer.

Bij Stylight wilden we het nieuwe jaar beginnen met een stylish jaaroverzicht en wel met de tien invloedrijkste zussen in 2015. Op basis van het aantal volgers op social media in de laatste zes maanden van 2015 hebben we een ranking gemaakt. En voorspellen we om welke modezusjes niemand heen kan in 2016. 
 

[unex_ce_button id="column_content_l1ythd705" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/01/Stylight-top-10-invloedrijkste-modezusjes-op-social-media-in-2015.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_e6lsgyv5f" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/01/Stylight-top-10-invloedrijkste-modezusjes-op-social-media-in-2015.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD ILLUSTRATIES (ZONDER TEKST)[/ce_button]

#1: de Kardashians

Sinds 2007 volgen we de dagelijkse beslommeringen van deze reality show familie middels Keeping Up With The Kardashians. 11 seizoenen later zijn de zusjes wereldbekend en hebben ze hun eigen apps ontwikkeld, boeken geschreven en kleding en beautyproducten op de markt gebracht.

Kim was dit jaar veel in de media dankzij haar tweede zwangerschap en de naam van haar ongeboren zoon, die uiteindelijk de verrassende naam Saint West kreeg. Net voor de kerstdagen lanceerde ze overigens ook nog haar eigen emojis, Kimojis. Zus Kourtney zagen we overal in jaren 70 kleding.

Wat 2016 brengt voor de Kardashian? Ongetwijfeld een heleboel.

#2: de Jenner zusjes, Kendall & Kylie

Deze dochters van Caitlyn en Kris Jenner - en halfzusjes van de Kardashians - staan al jaren in de spotlights dankzij het succes van Keeping Up With The Kardashians. Al in  2014 stonden ze in de top 25 met meest invloedrijke tieners dankzij hun social media gebruik en populariteit. 

Kylie is het meest actief: via Snapchat, Instagram en haar eigen app houdt ze haar immer groeiende fans op de hoogte met selfies en videos. Zusje Kendall is meer 'low key' en deelt alleen zorgvuldig geselecteerde fotos van zichzelf en/of modellenvriendinnen.

Waar zien we de zusjes in 2016? De zusjes zijn onafscheidelijk en hebben samen collecties ontworpen voor Forever New en Topshop. 

#3: de zingende zusjes, Beyoncé & Solange Knowles

De Knowles zusjes staan vooral bekend om hun muzikale talenten. Beyoncé is één van de bestverkopende muzikanten aller tijden. Zusje Solange heeft ook een gouden keeltje; ze hielp haar grote zus overigens bij het schrijven van enkele van haar grootste hits waaronder 'Why Don’t You Love Me' en 'Get Me Bodied'.

Ook delen de zussen een grote passie voor mode. In mei waren ze allebei aanwezig bij het Met Ball en Beyoncé schitterende in een schitterende 'naked dress' van Givenchy. Solange verscheen echter in een minder flatteuze creatie van Giles Deacon. 

In het nieuwe jaar zijn we bijzonder benieuwd naar de samenwerking van Beyoncé met Topshop. En hopen we Solange in nog meer kleurrijke outfits te zien.

#4: socialites Cara & Poppy Delevingne

Opgroeiend in de hogere en fashionable kringen van Londen, belanden Cara en Poppy al op jonge leeftijd in de modewereld.  Poppy als socialite, model en ambassadrice voor luxe merken. Haar zusje Cara groeide in rap tempo uit tot een veelgevraagd model en deed campagnes voor verschillende merken. Ze is bovendien een groot fan van biker boots voor dames. De zusjes hebben het niet van een vreemde, mama Pandora werkte jarenlang als personal shopper bij warenhuis Selfridges en schijnt Kate Middleton van tijd tot tijd modetips te geven.

In augustus kondigde Cara aan haar carrière als model in te ruilen voor een leven als actrice. Dit jaar schitterde ze al in Paper Towns. En Poppy? Die blijft een veelgeziene gast op feestjes - al dan niet op een paar glitter sandaaltjes die ze ontwierp voor Aquazurra.

#5: modellenzusjes Gigi & Bella Hadid

De Hadid zusjes - met een Nederlandse moeder! - zijn opgegroeid in Malibu.  Gigi (20) en haar kleine zusje Bella (19) zijn hard op weg om twee van de meest gevraagde modellen te worden. In 2015 werd Gigi's meisjesdroom werkelijkheid toen ze als één van de Angels van Victoria's Secret werd gekozen.

Haar kleine zusje Bella deed verschillende modellenklussen voor grote merken én trainde ook nog eens voor de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro.  Ze is een bijzonder getalenteerde paardrijdster.

Hun plannen voor 2016? Gigi siert in januari de cover van de Britse Vogue. Overigens in iets heel anders dan in de meer casual outfits - denk Nike hoodies - waar we haar vaak in spotten. Bella traint verder voor de Zomerspelen in Rio. En in het najaar komt de collectie van Gigi voor Tommy Hilfiger uit.

#6: Hollandse trots, Doutzen & Rens Kroes

Doutzen is één van de meest succesvolle supermodellen en was jarenlang een Victoria's Secret Angel.  In februari kondigde ze aan daarmee te stoppen en deelde direct daarna sexy foto's van zichzelf op Instagram. Ook haar bridezilla video - om aandacht te vragen voor het probleem van kindbruiden - kon rekenen op de nodige reacties.

Haar zusje Rens - eveneens een prachtige verschijning - timmert aan de weg als voedingscoach. In 2015 kwam haar tweede boek uit, de opvolger van het succesvolle Powerfood.

Wij voorspellen dat Doutzen zich in toenemende mate zal richten op haar werk als ambassadeur voor Dance 4 Life. Een goed paar hakken zal ze dan ook steeds vaker inruilen voor comfy Birkenstock pantoffels maar in februari zien we haar wel nog op de cover van de Japanse Vogue. En Rens? Die werkt verder aan haar missie om Nederland gezonder te maken.

#7: ontwerpduo Penélope & Mónica Cruz

De Cruz zussen hebben niet alleen hun mooie looks gemeen. Ook zijn ze allebei actrices, ontwerpen ze kleding en hebben ze kinderen - ze waren zelfs tegelijkertijd zwanger. Wist je overigens dat Monica verschillende scenes in Pirates of the Caribbean voor haar rekening nam omdat Penélope destijds in verwachting was?

Dankzij hun gezamenlijke passies hebben ze al verschillende collecties, voor Mango, Loewe en Agent Provocateur ontworpen. In 2016 zien we deze Spaanse zussen samen een nieuwe colletie voor lingeriemerk L' Agent ontwerpen en speelt Penélope de rol van Interpol-agent Valentina in de langverwachte Zoolander 2 film.

#8: stijliconen Kate & Lottie Moss

Dankzij campagnes voor 's werelds grootste modemerken als Dior, Burberry, Chanel en H&M, geniet Kate de status als één van de meest iconische gezichten in de modewereld.

Haar kleine halfzusje Lottie heeft dus het één en ander te bewijzen... Ondanks haar jonge leeftijd - ze is 17 - jaar wist ze dit jaar al een grote campagne voor Calvin Klein in de wacht te slepen. Precies 21 jaar na de iconische campagne met grote (half)zus Kate. Dit jaar zagen we Lottie tevens steeds vaker zonder Kate op mode events.

In 2016 komt eindelijk de langverwachte Absolutely Fabulous film uit en Kate heeft een rol in deze hilarische film. En Lottie? Die zien we ongetwijfeld terug tijdens Fashion Week.

#9: de acterende zusjes Dakota & Elle Fanning

Dakota en Elle zijn misschien de jongste zussen in deze lijst maar ze hebben al een indrukwekkend CV opgebouwd. Dakota was één van de jongste genomineerden voor een Screen Actors Guild (SAG) Award en Elle kreeg in 2011 een Actress of the Year Award bij de Young Hollywood Awards. De zusjes hebben naast grote sterren gespeeld in Hollywood blockbusters waaronder War of the Worlds, Twilight, Super 8 en Malificent. Dit jaar verraste de jonge Elle als transgender tiener Ray in I am Ray. 

In 2016 zien we de zusjes veelvuldig in de bioscoop: ze spelen in maar liefst negen films!

#10: rijkste onder de 30, Mary-Kate & Ashley Olsen

De Olsen-zusjes waren nog geen negen maanden toen ze hun eerste acteerklus kregen in Full House waar ze acht jaar lang samen de rol van Michelle Tanner speelden. Mary-Kate en Ashley zijn onafscheidelijk en doen alles samen.

In 2004 besloten ze samen kleding te ontwerpen. Met Elizabeth & James en The Row verdienen ze sindsdien hun modestrepen en hebben verschillende awards gewonnen, waaronder de Womenswear Designer of the Year (CFDA) en een British Fashion Award. Ondanks de terugkeer van Full House op Netflix, bedankten de zusjes voor een rol in de vervolgserie.
 
En wat zijn de plannen voor 2016? Dat is vooralsnog geheim maar met een geschat vermogen van meer dan $100 miljoen, zijn de zusjes - tot 13 juni, dan worden ze 30 - nog steeds de rijkste sterren onder de 30! 

Welke modezusjes volg jij in 2016?