More projects

Frida Kahlo

Stijlicoon Frida Kahlo in een infographic

Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón, beter bekend als Frida Kahlo, is een van Stylight haar favoriete stijliconen. De surrealistische schilder, die bekend staat om haar zelfportretten, iconische wenkbrauw(en) en haar moed om uniek te zijn, overleed op 47-jarige leeftijd. Nog elke dag vormt ze een inspiratiebron voor jonge vrouwen, kunstenaars en mode-ontwerpers over de hele wereld. Merken als Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Comme des Garçons, Givenchy en Karl Lagerfeld lieten zich beïnvloeden door haar tijdloze stijl. 

Stylight brengt een ode aan een van haar favoriete stijliconen met een kleurrijke infographic over (het verhaal achter) de kleding van de kunstenares. Van bloemkransen tot Mexicaanse rokken en rebozo sjaals - ontdek de stijl van de Mexicaanse schilder.

[unex_ce_button id="content_aeogdx0y1,column_content_ukt6paaoj" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/06/Een-ode-aan-Frida-Kahlo-Stylight-1.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH RES[/ce_button]

Haar leven ging niet altijd over rozen - haar kleding wel

Ze was zes jaar oud toen ze werd getroffen door kindverlamming, waar ze een kromme rechtervoet aan overhoudt. Op achttienjarige leeftijd reed een tram de bus aan waar ze in zat: een ijzeren stang drong haar lichaam binnen, haar ribben en heup waren gebroken, haar been op elf plaatsen gebroken en haar voet verbrijzeld. Toen ze zesentwintig was bleek haar zus een affaire te hebben met haar man, Diego Rivera. Een kleine greep uit het leven van Frida. We kunnen dus wel stellen dat Frida's leven niet altijd over rozen ging - maar haar kleding wel. 

Uitgesproken persoonlijkheid en stijl

Want Frida stond bekend om haar opvallende kleurrijke Mexicaanse kleding en sieraden. Ze droeg traditionele kledij als huipils (korte blouse gemaakt van verschillende stoffen), rebozos (traditionele Mexicaanse sjaal) en lange rokken om haar handicap te verbergen. Het haar was versierd met bloemen en linten en ze droeg grote oorbellen en kettingen met grove stenen. Ook op haar zelfportretten (van de 143 schilderijen zijn 55 zelfportretten) komt haar voorliefde voor pre-Columbiaanse sieraden terug. Deze stijl was destijds niet in de mode, maar voor Frida stond het voor cultuur en een politiek statement. Ze maakte haar look vrijwel altijd af met rode lipstick en haar favoriete parfum Shalimar. 

Inspiratie voor mode- en muziekwereld

Haar tijdloze stijl vormt een grote inspiratie voor de mode- en muziekwereld. Merken als Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Comme des Garçons, Givenchy en Karl Lagerfeld lieten zich beïnvloeden door Frida's tijdloze stijl. Maar Frida's invloed zien we ook terug in de popwereld. Lana del Rey's bloemenkransen, Coldplay vierde album Viva La Vida (vernoemd naar één van Frida's schilderijen) en Madonna heeft een zelfportret van Frida in huis. 

Wat vind jij van Frida's stijl?