More projects

De invloedrijkste moeder en dochters van 2016

8 moeder-dochter duo's met it-girl genen

Van Cindy Crawford's dochter, tot Kris Jenner's kroost: celebrity kids staan steeds meer in de social spotlight. Niet gek, met super(rol)modellen van moeders die hen de fijne kneepjes van het vak leren. 

Daarom volgden wij de duo's op de voet. En op Instagram. Op basis van het aantal volgers op social media in de laatste zes maanden van 2016 maakten we een selectie en een ranking. Welke moeders met hun mini-me's hadden in 2016 het grootste bereik? 

[unex_ce_button id="content_gopcesprs,column_content_l1ythd705" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/01/Top-7-meest-invloedrijke-moeders-en-dochters-van-2016-Stylight.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_gopcesprs,column_content_e6lsgyv5f" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/01/Top-3-meest-invloedrijke-moeders-en-dochters-Stylight.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD ILLUSTRATIES I[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_gopcesprs,column_content_g0pi4gb0r" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/01/Top-7-meest-invloedrijke-moeders-en-dochters-Stylight.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD ILLUSTRATIES II[/ce_button]

#1: Kris en Kendall Jenner

 

Trying to keep up with Kendall is zo makkelijk nog niet. In 2016 is de Jenner telg bijna elke maand in de magazineschappen te bewonderen - mede dankzij zeven internationale Vogue covers - en loopt voor zo'n beetje alle grote designers tijdens de internationale modeweken. Voor een overzicht verwijzen we graag door naar momager Kris' Instagram account, waar de #proudmama alle klussen van haar dochter(s) deelt met haar 16 miljoen volgers.

En als het aan Kenny ligt gaan we nog veel van haar horen. 'Cindy Crawford veel', om precies te zijn: in een interview met Vogue onthult de 21-jarige dat zo groot te worden als het supermodel. Go Crawford or go home.

#2: Yolanda en Gigi Hadid

 

Ze ontwierp een collectie met Tommy Hilfiger, schitterde op acht internationale Vogue covers en mag zichzelf 'beste internationale model van 2016' noemen. In de categorie Neerlands trots. Ok, Gigi Hadid kwam ter wereld in Los Angeles, maar is wel de dochter van de Nederlandse Yolanda. Die werd ontdekt als model toen ze op zestienjarige leeftijd in een show van Frans Molenaar liep. Hoezo Nederlands? Yolanda heeft Gigi dan ook alle kneepjes van het vak gedeeld. Maar Gigi heeft naar eigen zeggen ook 'modemoeders', waaronder Naomi Campbell, Carine Roitfeld, Donatella Versace en Diane von Furstenberg. Moet kunnen.

Wat 2017 voor Gigi in petto heeft? We kunnen ons beter afvragen wat niet. 

#3: Melania en Ivanka Trump

 

Ver voordat haar vader politieke behoeften voelde, werd Ivanka al op de gevoelige plaat vastgelegd door Vogue vanwege haar outfits. De dochter van Donald Trump runt haar eigen modemerk - met kleding, schoenen en handtassen voor 'de werkende vrouw' - en sieradenlijn. En dat wekt interesse: in 2016 was Ivanka de negen meest gegoogelde modeontwerper, aldus Glamour.

Stiefmoeke Melania komt ook regelmatig in het nieuws vanwege haar outfits. Stefano Gabbana bestempelde de First Lady tot 'D&G woman', nadat ze verscheen in een zwarte cocktailjurk van zijn merk. Naast D&G gaat Melania's voorkeur uit naar Ralph Lauren en Michael Kors.

#4: Cindy Crawford en Kaia Jordan Gerber

 

Cindy en Kaia zijn de definitie van 'de appel valt niet ver van de boom'. Moeder (50) en dochter (14) lijken als twee druppels water op elkaar. Ja, echt. En wat doe je als je je mama's supermodel looks erft? Je tekent - net als broertjelief - een contract bij IMG Model Management en verleent je knappe kop aan Miu Miu, Alexander Wang en Marc Jacobs Beauty. Als vanzelfsprekend.

Wacht mini-Candy een net zo succesvolle modellencarrière als haar moeder? In september haalde Kaia de miljoen volgers op Instagram. Wedje leggen dat ze dit aantal verdubbeld in 2017?

#5: Vanessa Paradis en Lily-Rose Depp

 

Dat Johnny - ik kan elk kapsel hebben - Depp en voormalig topmodel Vanessa Paradis knap kroost op de wereld hebben gezet, verbaast ons niets. Maar dat is niet het enige wat Lily-Rose gemeen heeft met haar ouders. De pas zeventienjarige timmert hard aan de acteer- en modeweg. Zo speelt ze in 2016 in drie films en mag ze zich net als haar moeder - die bekend staat als 'one of Karl Lagerfeld's favourite girls' - rekenen tot een van Karl Lagerfelds muzes. 

En als ELLE je bestempelt tot aanstormend stijlicoon voor 2017 en der Kaiser je bekroondt tot Chanel it-girl, liggen de verwachtingen voor het nieuwe modejaar hoog. Dat snap je.

#6: Lisa Bonet and Zöe Kravitz

 

Op 26-jarige leeftijd heeft ze er al een beste film- (X-Men: First Class en Divergent), mode- (YSL's muze en Balenciaga campagne) en muziekcarrière op zitten. Oftewel, Zoë Kravitz is veel meer dan 'dochter van'. Sterker nog, moeder en dochter lijken eerder zussen. Daarnaast draagt la Kravitz wat ze wilt en dat staat haar ook nog eens áltijd goed. Altijd. Dat bewijst ze wederom in haar nieuwste campagne voor Calvin Klein - waar ze met moeder Lisa poseert voor de nieuwste juwelencampagne van het merk. 

Zoë vertelt aan Teen Vogue dat ze droomt van een carrière als regisseur. Verruilt ze in 2017 de modewereld voor de filmindustrie?

#7: Jerry Hall en Georgia May Jagger

 

Georgia May Jagger heeft de modewereld aan haar voeten liggen, met campagnes voor Chanel, Versace, Rimmel London en als ambassadrice voor onder meer Thomas Sabo. Haar modellenlooks (lees: oneindige benen en bijzonder groene ogen) heeft ze van moederlief Jerry die een dertig jaar lange (haute couture) modellencarrière heeft gekend. Overigens, credits voor het Bardot-esque spleetje tussen haar tanden gaan naar vader Mick Jagger. Wel zo eerlijk. 

Ondanks haar 831k followers, vindt Georgia Instagram onbelangrijk - ze post wat ze wil. Het zou ons niets verbazen als ze in 2017 de stap maakt om haar droom te volgen en de filmindustrie in te gaan. En dat maakt Georgia een meer dan waardige hekkensluiter in het lijstje. 

Welk moeder en dochter duo volg jij in 2017?