More projects

10 iconische horrorfilms:
alle cijfers die je moet kennen

Het is nooit een goed idee om alleen in het bos te gaan

Eind oktober is Nederland weer volledig in de ban van Halloween. Een perfect moment om met je vrienden samen (of alleen, als je durft) te griezelen onder het genot van een enge horrorfilm. Om alvast in de stemming te komen, heeft Stylight de belangrijkste informatie rondom de populairste horrorfilms voor je verzameld.

We zijn op onze sofa neergeploft (inclusief de nodige popcorn) en hebben alle details van de 10 meest iconische horrorfilms geanalyseerd. Sommigen kunnen beter tegen horrorfilms dan anderen; waar de een slechts een naar van gevoel krijgt, ervaart de ander een hartverzakking. Toch bestaat voor iedereen wel een specifieke film die ervoor zorgt dat je minder lekker slaapt ‘s nachts.

 

Het was niet eenvoudig om een keuze te maken uit het eindeloze aanbod van horrorfilms, maar dit is uiteindelijk onze selectie geworden: Psycho, The Shining, The Exorcist (1973), Friday the 13th (2009), The Conjuring, Halloween (1978), Scream 3, The Texas Chainsaw Massacre (1974), Saw en IT (2017).
Welke film is het bloederigst? Welke veelgemaakte fouten hebben voor personages altijd een fatale afloop? Zijn de moordenaars vooral mannen of vrouwen? Hoelang moet je wachten tijdens een film voordat je je rot schrikt? Hier vind je alle informatie om je perfecte Horror Movie Night te voorbereiden.

[unex_ce_button id="content_eu54g3orw,column_content_bosypxrnk" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#db1f1f" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#db1f1f" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2018/10/20181024_horror_movies_NL.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD [/ce_button]

Heb je zojuist de engste horrorfilm ooit gezien en ben je bang om naar huis te gaan? Wij geven je groot gelijk, want je eigen huis is in horrorfilms namelijk de gevaarlijkste plaats! Nog een levensreddende tip: blijf ver van de woon- of badkamer! Eén op de vijf moorden vindt hier namelijk plaats.

20181023_horror_movie_blood20181023_horror_movie_blood

Wist je dat... 

  • In Stanley Kubrick’s film The Shining werd 900 ton zout gebruikt
  • De film Psycho van Alfred Hitchcock was de eerste film die in de VS een toilet op het witte doek toonde.
  • De film The Exorcist was de eerste horrorfilm die genomineerd werd voor een ‘Best Picture’ Oscar.  
  • Saw werd in 18 dagen opgenomen met een budget van ongeveer één miljoen dollar. Het oorspronkelijke project was een korte film, die zou worden geschoten vanuit het perspectief van een beveiligingscamera.
  • Scream 3 brak een record toen de film uitkwam: nog nooit werd een film in zoveel bioscopen tegelijk gedraaid (3467 bioscopen in de VS!).
  • Texas Chainsaw Massacre werd oorspronkelijk gepresenteerd als een waargebeurd verhaal, maar dit bleek uiteindelijk niet te kloppen. De kadavers en de menselijke schedels in de film waren wel echt.
  • Carpenter's cult-film Halloween is dit jaar 40 geworden. Geschoten met een budget van ongeveer $300.000, heeft het een brutowinst van 70 miljoen opgeleverd. Juist omdat het budget beperkt was, waren de plaatsen en kostuums vaak realistisch; zo droegen acteurs hun eigen kleding en werden echte verlaten huizen als decor gebruikt.
  • De 2009-editie van Friday the 13th was een groot succes gedurende het eerste weekend in de bioscoop, maar een ramp in het daaropvolgende weekend (80,4% minder opbrengst). Het is de enige horrorfilm die ooit zo’n crash heeft meegemaakt.
  • Het oorspronkelijke idee van The Conjuring was 20 jaar geleden geboren: de producent Tony DeRosa-Grund heeft 14 jaar nodig gehad om het project op gang te krijgen. Tijdens de opnames hebben Vera Farmiga en Patrick Wilson drie dagen doorgebracht met paranormaal expert Lorraine Warren.
  • De 2017-versie van de Stephen Kings film IT was een ‘work-in-progress’ vanaf 2009. De film bevat echter weinig scènes uit de originele roman, omdat het niet was toegestaan om bepaalde scènes met kinderen aan het publiek te tonen (een goed voorbeeld: in de roman wurgt het personage ‘Patrick’ zijn kleine broertje; in de film is dit geheel weggelaten).

 

[unex_ce_button id="content_ss0qssyoe,column_content_bosypxrnk" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#db1f1f" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#db1f1f" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2018/10/Horror-Movie-Statistieken.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD ALL ILLUSTRATIONS[/ce_button]