More projects

Lady Gaga wordt 30

Stylish bucket list: de Gaga editie

Lady Gaga wordt 30 en om deze mijlpaal te vieren besloten we bij Stylight om een speciale stijl bucket list te maken, geïnspireerd op de 29-jarige ster. Als er één stijlicoon is die het nodige heeft geëxperimenteerd, dan is zij het wel. En dus verzamelden we haar 30 beste looks tot nu toe.

Naast haar zang- en acteertalenten kennen we Lady Gaga als stijlicoon met een uitgesproken haarstijl. Die regelmatig veranderd. Van excentriek en schocking tot glamorous en stijlvol. Geverfd of de hoogte in, lang, kort, krullen, blond, brunette…  Er is maar weinig "te gek" geweest voor Gaga en dus voor wie durft: 30 kapsels die je voor je 30e moet hebben geprobeerd!

Zangeres, songwriter, actrice...

De zangeres speelt al sinds haar vierde piano en componeerde haar eerste muziekstuk toen ze 13 was. Op haar 18e begon ze met optreden in bars in New York totdat ze in 2008 definitief doorbrak met de release van haar album The Fame

De 29-jarige ster heeft al ontelbare awards op haar naam staan waaronder:

 • 13 MTV VMAs
 • zes Grammies
 • een Golden Globe
   

Ook werd ze genomineerd voor een Oscar en verbrak ze verschillende Guiness World Records. Ze schrijft nog altijd haar meeste liedjes zelf. 

[unex_ce_button id="content_viyel39c0" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/03/Stylight-30e-verjaardag-Lady-Gaga-bewegende-looks-1.gif" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]DOWNLOAD GIF[/ce_button]

Haarstrikken, een jurk van vlees en de Muppets

Haar dramatische en soms shockerende looks hielpen ongetwijfeld bij haar groeiende populariteit. In 2007 was ze nog trouw aan haar eigen haarkleur en brunette. Een greep uit haar beste looks:

 • Haarstrikken gemaakt van haar werden een hit dankzij Gaga. Het internet staat vol met tutorials hoe je deze look zelf kunt maken. Paris Hilton was overigens ook fan.
 • De zangeres heeft een grote voorliefde voor maskers en draagt het liefst creaties van Alexander McQueen, denk bijvoorbeeld aan het rode masker van kant dat ze bij de VMAs in 2009 droeg.
 • Het jaar erop verbaasde ze iedereen door in een jurk van rauw vlees te verschijnen bij de VMAs, een samenwerking met Nicola Formischetti. 
 • Haar maatschappelijke betrokkenheid liet ze ook blijken toen ze in 2010 een mannelijk alter ego genaamd Jo Calderone in het leven riep. Ze verschijn, haast onherkenbaar, in mannenkleding en kort kapsel op de cover van de Japanse Vogue Hommes. Jo verscheen ook meerdere malen op het podium tijdens optredens van de zangeres.
   

Met de release van het album Art Pop in 2013 gebruikte Gaga haar gezicht als een canvas, met kleurrijke make-up, volumineus bruin haar en op zeemeerminnen-geïnspireerde bikini's. Datzelfde jaar raakte ze bevriend met Donatella Versace. Gaga droeg zelfs een nummer op aan de mode ontwerpster en verscheen in een Versace campagne. De twee werden hand in hand gespot in Parijs bij de Atelier Versace fashion show. Voor de gelegenheid droeg Gaga een - letterlijk en figuurlijke - schitterende Versace jurk met capuchon.  

Tenslotte is daar nog Gaga's liefde voor de Muppets. In 2009 zagen we haar in een op Kermit geïnspireerde outfit. Later acteerde ze in een speciale Thanksgiving tv-show, Lady Gaga and the Muppets' Holiday Spectacular. In 2014 stond ze centraal in de kerstcampagne van H&M, samen met Tony Bennett. Haar kapsel? Gigantisch zwart krullend haar, á la Cher. Ze droeg overigens een oversized beige trui met zwarte pumps.

Is 2016 het jaar waarop ze alles afvinkt van haar eigen bucket list?

2016 begon goed voor Lady Gaga: in januari ontving ze een Golden Globe voor Beste Actrice voor haar rol in American Horror Story: the Hotel. Die maand schitterende ze tevens op de cover van V magazine. Februari was een drukke maand: ze bezocht de Saint Laurent runway show in Los Angeles en verschillende anders shows tijdens New York Fashion Week. Ook mocht ze het Amerikaanse volkslied zingen tijdens de Super Bowl. Ze bracht een overgetelijke en fashionable ode aan David Bowie bij de Grammies (gekleed in haar versie van een donkerblauwe galajurk) en bij de Oscar uitreiking gaf ze een emotionele speech. Voor de gelegenheid was ze klassiek gekleed en had ze haar haar in de krullers gezet voor een retro-klassiek kapsel.

O en voordat we het vergeten, ze kondigde dolgelukkig tevens haar verloving met Taylor Kinney aan! En daarmee lijkt Gaga te gaan kiezen voor een stabieler leven (maakr hopelijk kiest ze straks niet alleen voor saaie grijze truien). De ervaringsdeskundige, niet alleen op het gebied van stijl, hoeft niks of niemand meer iets te bewijzen. We hopen echter dat ze ons blijft inspireren met haar looks, happy birthday!

[unex_ce_button id="content_8w9bjkkfd" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#00929e" button_border_hover_color="#00929e" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/03/Lady-Gaga-wordt-30-haar-30-beste-kapsels-Stylight.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Wat is jouw favoriete Lady Gaga look?