More projects

May The Style Be With You

Modemensen krijgen kosmische make-over

Het team dat eerder dit jaar de 'Minionistas' in het leven riep, brengt nu een nieuwe serie stijliconen die een intergalactische make-over krijgen… Om de release van de langverwachte nieuwe Star Wars-film te vieren, wilden we ook bij Stylight 'helden' uit beide werelden een ode brengen. Denk:  Karl Lagerfeld, Anna Wintour, Yoda en R2-D2 in fashionable, futuristische jasjes... Wie zegt dat mode en Star Wars niet samen gaan?

[unex_ce_button id="column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2015/12/8-stijliconen-doen-Star-Wars-door-Stylight.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH-RES POSTER[/ce_button]

Star Wars-memorabilia, ook voor niet trouwe fans

Na maar liefst 10 jaar wachten op het zevende deel, keren de iconische helden Luke Skywalker, Han Solo en Prinses Leia en consorten terug voor een nieuwe episode. De tijd dat Star Wars alleen iets voor 'nerds' was ligt inmiddels ver achter ons... Van ijs en kinderslofjes en van nagellak tot de homepage van Google, wat kreeg de laatste maanden geen futuristische make-over?

Ook de modewereld leek de laatste jaren in de ban van Star Wars; steeds vaker zagen we een futuristische invloed op de catwalk. Denk aan Chanel's AW 2010 ijstijd-collectie met de fur onesies a la Chewbaca, Balmain’s C-3PO compleet gouden AW 2013 looks en Rodarte’s AW 2015 collectie met afbeeldingen van Star Wars-karakters op maxi-jurken. En meer recentelijk het Force 4 Fashion project in de VS en de speciale Star Wars Fashion collectie waarin 11 Britse designer zoals J.W. Anderson en Phoebe English op geheel eigen wijze en ten goede van een goed doel een intergalactische ode brachten. Het was niet alleen de high fashion wereld die op de Star Wars-toer ging... Zo brachten ook Primark en Marks & Spencers speciale collecties uit.

En ook wij van Stylight moeten toegeven: als je er beter naar kijkt, zijn er stiekem veel overeenkomsten tussen de helden uit het Galactische Rijk en de modewereld... Dus waarom geven we Karl, Cara en Kanye niet een Star Wars make-over? Zoals wijze Yoda ooit zei: “Do. Or do not. There is no try.” Dus deden we het gewoon.

Karltrooper & Snowpette

Het monochrome uniform in modekleuren zwart en wit van de Stormtroopers is wat ons betreft een perfecte fit voor modekoning Karl Lagerfeld. Voor de afwisseling kan de ontwerper - immer gekleed in zwart pak en wit overhemd - ook af en toe kiezen voor een witte outfit met zwarte details. Net zo fashionable en met het geheel straalt hij net zoveel kracht uit als in zijn gebruikelijke 'uniform'.

Zijn geliefde viervoeter Choupette konden we natuurlijk niet vergeten; is ze niet de perfecte mini-Stormtrooper?

Darth Victoria

Er was eigenlijk maar één persoon die we met Darth Vader konden mixen. De in altijd zwart gekleedde slechterik zou vast het één en ander te bespreken hebben met de vrouw die zich eveneens graag van top tot teen in het zwart kleedt. Bijvoorbeeld over hoe zij - Victoria Beckham - er in slaagde om dit fashionable te maken. Als haar alterego Darth Victoria zelfs in een lange zwarte leren damesjas.

Darth Vader staat dan wel bekend als kwaadaardig, maar duisternis heeft verschillende facetten. Zo schuilt er vast ook een glimlach achter Victoria's serieuze blik, maar als blikken konden doden...

Yoda Wintour

Jedi Master Yoda heeft een petite figuur, spreekt wijze woorden en geniet de status van filosoof in het Galactische Rijk. Hij gaat gekleed in sobere kledij - een bruine pij met capuchon, en als onderkleding een eveneens sober kostuum gemaakt van stretchstof - om aan te geven dat hij begaan is met de armen.

Wie anders zouden we in Grootmeester van de Jedi's moeten transformeren dan Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, en de fashion expert bij uitstek. Alhoewel, de stijlvolle outfits van Anna Wintour zijn allesbehalve sober te noemen. En zelfs als Yoda Wintour in haar lange dames mantel en rode clutch is ze een elegante verschijning.

R-2-Gaultier

De dappere R2-D2 is één van de weinige personages die in alle Star Wars-films tot nu toe een rol heeft gespeeld. En zal ook weer van de partij zijn in 'The Force Awakens'.

Gezien zijn lange staat van dienst besloten we de gerenommeerde Franse ontwerper Jean Paul Gaultier ook in een intergalactisch jasje steken. De blauw en witte kleurcombo van R2-D2 deed ons denken aan Jean Paul's signatuur, matrozenstrepen. Dus draagt Jean Paul als zijn alterego een gestreept herenshirt, in de klassieke combinatie wit met blauwe strepen.

Ontzagwekkend en groots, haast godelijk, is hoe je het beste vechtersbaas Darth Maul - in lang zwart gewaad met kap - kunt omschrijven. Als er iemand - naast Anna Wintour - als dusdanig kan worden omschreven dan is het wel Kanye West.

De rapper en ontwerper schroomt er niet voor om zijn ongezouten mening te geven over zo'n beetje alles en iedereen. Bovendien draagt de rapper gaat truien met capuchons. Als zijn alterego draagt hij geen bomberjack. maar een lange zwarte cape met rode Nike sneakers. En: zijn tweede naam Omari betekent in het Afrikaans ' God is de grootste'.

Cara Delevingne x Chewbacca... Dat niemand eerder deze vergelijking heeft gemaakt. Het model - en nu ook actrice - staat immers bekend om het trekken van gekke bekken al dan niet met het haar in de war.

Dus hulden we haar in een zachte, harige onesie (waar ze overigens alleen een damesonderbroek onder draagt) en verrek, ze heeft enorm veel weg van Wookiee strijder Chewbacca!

Volgens Wikipedia brengt het personage Jar Jar Binks een vrolijke noot in de Star Wars-films. Ondanks zijn stuntelende gedrag, speelt hij een cruciale politieke rol in episode twee en weet hij tijdens gevechten vijanden uit te schakelen. 

Dit geldt eigenlijk ook wel een beetje voor Miley Cyrus: met al haar bizarre outfits of soms het ontbreken daarvan (een kanten body kun je moeilijk een outfit noemen), heeft de 23-jarige zangeres naar schatting een vermogen van 150 miljoen dollar. Ook is ze actief voor verschillende goede doelen en kan ze stiekem best goed zingen. Toch kozen we ervoor haar als Miley Binks in een sexy bustier te hullen, dat kan ze prima hebben.

[unex_ce_button id="content_ehibgd8zt" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2015/12/8-stijliconen-doen-Star-Wars-voor-Stylight.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]DOWNLOAD ALLE PERSONAGES[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2015/12/8-stijliconen-doen-Star-Wars-witte-achtergrond.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH-RES INFOGRAPHIC[/ce_button]

"Star Wars: The Force Awakens" vanaf 16 december in Nederland te zien

Nederlandse fans moeten nog even geduld hebben tot 16 december, de dag waarop de film in de Nederlandse bioscoop is te zien. In de trailers en teasers zagen we bekende gezichten als Carrie Fisher en Harrison Ford die voor het zevende deel tekenden, en nieuwkomers Lupita Nyong'o en Adam Driver, bekend van 'Girls'. En wie of wat wordt het mysterieuze, nieuwe personage? Dat wordt pas onthuld als de film draait. Wie weet krijgt hij of zij, ook nog een modieuze make-over...

The Fashion Force Is Strong With This One.