More projects

Game of Style

Stijliconen zitten op de troon

Het zesde seizoen van de HBO hitserie Game of Thrones is vanaf 24 april te zien. President Obama mocht de eerste aflevering van het nieuwe seizoen al bekijken. Voor de 'gewone' fans onder ons is het nog even wachten tot maandagavond...

En dus bedachten we bij Stylight hoe de meest bekende gezichten ter wereld eruit zouden zien als hoofden van de Seven Kingdoms. Immers, dit zijn de dames en heren die -althans op social media - de wereld regeren. En voor de nodige drama zorgen. Showbizz is een harde business en diplomatiek handelen is duidelijk niet voor iedereen weggelegd (Kanye?). Andere sterren weten juist heel goed hoe ze allianties moeten aangaan (denk Taylor Swift en haar girl squad) of hun eigen macht kunnen uitbreiden, al dan niet gewapend met een selfie stick (Kim Kardashian). Wie spant de kroon?

Kim Kardashian
Queen of selfies

Ze is de meest bekende van de Kardashian clan en haar invloed en populariteit kent geen grenzen. Er is zelfs een app ontwikkeld waarmee je nieuws  over Kim en de rest van de Kardashians kan blokkeren! 

Kim K. doet ons denken aan Game of Throne's Cersei Lannister (gespeeld door Lena Headey). Dochter van de rijkste man in de zeven koninkrijken, machtsbelust en ze staat bekend om haar schoonheid. Ook voor haar is famillie het allerbelangrijkste. Zo liet ze haar broer en tevens geliefde Jaime Lannister weten, " I will do things for my family you couldn't imagine...". 

Kim is een bikkelharde zakenvrouw en weet precies wat ze wil. De vrouw die "het internet brak" en nog altijd in het socialmiddelpunt van de belangstelling staat, bracht vorig jaar haar boek Selfish uit met jawel haar meest favoriete selfies. Wat ons betreft is Kim K. de koningin van de selfie dus plaatsten we haar op een troon van selfie sticks.

Gigi Hadid
Queen of the Runway

De blonde Gigi - met Nederlandse moeder! - geldt als een van de meestgevraagde modellen van dit moment. Ze is niet alleen het gezicht van Versace (en beste vrienden met Donatella) maar stond al op menig cover dit jaar, inclusief twee Vogue Paris covers. Vorig jaar kwam haar meisjesdroom uit en liep ze mee als één van de Angels tijdens de Victoria's Secret show in december. Ze droeg wellicht niet de welbegeerde fantasy bra, voor ons is Gigi een echte Angel. Gigi's troon is dan ook geïnspireerd op de fluffy veren van het lingeriemerk. 

Haar beste vriendin is Kendall Jenner. Maar wist je dat de twee ook nog meer gemeen hebben? Gigi's vader David Foster was ooit getrouwd met Linda, de eerste vrouw van Caitlyn - voorheen Bruce - Jenner.  Gigi is duidelijk close met de Kardashians dus een bondgenoot van de Kingdom of Selfies maar bevindt zich ook in de innercircle van Taylor Swift van de Kingdom of Grammys. Volg je het nog?

Beyonshae
The Red Hot Sauce Woman

Haar sportkledinglijn Ivy Park (een samenwerking met Topshop eigenaar Sir Philip Green)  is net gelanceerd en overal zien we de sportbeha's, leggings en bodysuits. Dit bewijst maar weer hoe invloedrijk Queen B is, ja ook op het gebied van mode. Ze schittert deze maand overigens ook op de cover van de Amerikaanse ELLE.

We zouden bijna vergeten dat ze ook nog kan zingen, en moeder is. Haar laatste hit Formation is geweldig: de video, haar kleding, de teksten.  "I got hot sauce in my bag, swag"... we bedoelen maar. Dus plaatsen we deze hot mama op een troon van red hot sauce inclusief vlammen.

En wist je dat Bey een groot fan is van de serie? Het schijnt dat manlief Jay-Z haar zelfs een dragon egg cadeau deed. 

 

Kanye Westeros
Master of Debt

Het is geen geheim dat Kayne iets met mode heeft. De rapper probeert al langer voet aan de grond te krijgen in modeland. De collecties van zijn kledinglijn Yeezy krijgen echter gemengde recensies en met de verkoop wil het ook niet echt vlotten.

De vader van twee (en man van Kim Kardashian) is echter niet iemand om zomaar op te geven dus investeert hij hevig in zijn Yeezy project. Hij gaf al eerder aan dat hij daardoor wat schulden heeft gemaakt. In februari liet hij via Twitter weten dat het om een aanzienlijk bedrag gaat, $53 miljoen tot nu toe. Dat is veel geld om zijn modedroom te verwezenlijken dus plaatsen we hem op een troon van dollarbiljetten.

En omdat de rapper graag rondloopt in fake fur jassen, kleedde we hem als onze favoriet Jon Snow. Nu maar hopen dat die laatste gewoon weer van de partij is in het zesde seizoen. Maakt onze zondagavond toch net iets aangenamer.

Taylor Swinterfell
Protector of Grammys

Taylor Swift is zonder twijfel de Protector of Grammys. Ze heeft al 10 exemplaren mee naar huis mogen nemen en is al 29 keer genomineerd. Ook was ze de jongste zangeres ooit die de Album of the Year award kreeg.  Tay Tay staat echter ook bekend om haar gevoel voor stijl én haar vriendinnengroep. Ze mag onder andere Karlie Kloss, Cara Delevingne en Gigi Hadid tot haar besties rekenen.

Iemand die zo geliefd is heeft echter ook vijanden. De Game of Thrones-achtige vete met Kayne West begon in 2009 bij de VMAs. Maar vergis je niet: achter die blauwe ogen en blonde lokken schuilt een bijzonder invloedrijke, en niet te vergeten rijke, vrouw.  Misschien moet Kanye toch eens nadenken over zijn laatste rap waarin hij over Taylor zegt  'made that bitch famous'...

 

Justin Biebratheon
Lord Commander of the Beliebers

Indien je Justin Bieber's campagne voor Calvin Klein hebt gemist ben je niet van deze wereld. De 21-jarige hunk maakte dit jaar op muziekgebied een comeback met zijn hits Sorry en Where Are You Now?.  Maar de zanger staat niet alleen bekend om zijn zangtalent.

Sterker nog, juist op het gebied van vrouwen weet hij telkens weer al dan niet negatief in het nieuws te komen. Hij weet nog altijd menig vrouwenhart (jong en iets ouder) sneller te laten kloppen. We zien zeer regelmatig foto's voorbij komen van Biebs met een of ander model. En dan zijn er nog de ongoing liefdesperikelen met Selena Gomez...

Voor zijn schare van Beliebers is hij misschien een god; hij doet ons nog steeds denken aan Joffrey van Game of Thrones...

Olivier Riverousteing
Captain of the Balmain Army

De Franse ontwerper en goede vriend van Kim Kardashian wist tot de hoogste regionen in de modewereld te stijgen door zijn ontwerpen met veel glitters en schittering. En hij kleed menig stijlicoon waaronder Jourdan Dunn, Kendall Jenner en Gigi Hadid.

Olivier beschrijft zijn Balmain leger van vrouwelijke fans als "strong, they are women who are going to change the world". Met zijn warme banden met niet alleen Kim maar ook manlief Kayne en Gigi, is hij wellicht één van de invloedrijkste stille krachten in het stijl emperium.

 

[unex_ce_button id="content_bwioly9yz,column_content_it7607xl1" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ddc7a1" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/04/Stylight-Game-of-Style-Kim-Kardashian-Gigi-Hadid-Taylor-Swift-Beyonce-Olivier-Rousteing-Justin-Bieber-en-Kayne-West-op-tronen.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_bwioly9yz,column_content_rkye0ywey" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ddc7a1" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/04/Stylight-Game-of-Style-7-stijliconen-op-eigen-troon.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD SLIDESHOW[/ce_button]

Wie spant volgens jou de kroon?