More projects

De spotlight
op Oscar

Zo beleeft een Oscar beeldje de Oscarnacht

Elk jaar weer doen de grootste filmstudio's en acteurs hun uiterste best om hem te pakken te krijgen. Hij mag zichzelf 's werelds meest geliefde award noemen. We hebben het over de Academy Award® of Merit - oftewel Oscar! Achter dit oh-so-kissable beeldje schuilt een interessante geschiedenis. Daarom richt Stylight voor de 89ste editie van de Academy Awards de spotlight op Oscar!

24 karat magic in the air

Oscar mag er tijdens de show van zondag misschien glimmend en opgepoetst uit zien, maar zo wordt hij niet wakker. Dacht je dat die golden sheen natuurlijk was? Think twice. Oscar is gemaakt van metaal met een laagje 24-karaats goud. Het kost het bedrijf waar de beeldjes wordt gemaakt (R.S. Owens & Company) zo'n drie maanden om vijftig Oscars te maken - dat is een gemiddelde van twee per dag! 

Goud wordt misschien niet zo snel aangetast als metaal, maar het kan wel vies worden. En een doffe Oscar is het laatste wat we willen. Daarom gaat Oscar - net als de sterren - voor de show voor een spray tan. Een 24 karat magic spray tan, om precies te zijn. Twentyfour karat magic in the air! Head to toe so player.

No need for juicing

De 35 centimeter lange Oscar weegt zo'n 4 kilo, wat inhoudt dat de winnaars het gewicht van een drie maanden oude baby sjouwen! Vorig jaar besloot de Academy om Oscar een kleine make-over te geven - of beter gezegd een flashback. Want de make-over lijkt meer als ooit op het oorspronkelijke design uit 1929 van een ridder die, gewapend met een zwaard, de wacht houdt op een filmrol. Het verschil? Oscar kreeg meer spieren, scherpere lijnen en een strakkere kaak- en haarlijn. So much easier than juicing. Wie heeft er nog een sapjeskuur nodig? 

And the winner is...

Kan je je de video van Leo DiCaprio nog herinneren die nerveus toekijkt hoe zijn beeldje wordt gegraveerd? Om er voor te zorgen dat de winnaars niet uitlekken voor de Oscaravond, worden er 'lege' beeldjes uitgereikt. De winnaar wordt er nog niet op vermeld. Dit gebeurt namelijk tijdens het Governor's Ball, een feest dat direct na de ceremonie plaatsvindt. Ook dit jaar worden de beeldjes daar gegraveerd. Helaas voor Oscar, die zo gehoopt om met Ryan mee naar huis te gaan... 

And after the party, it's the after party

Na de ceremonie gaat het er wilder aan toe. Na de mooiste rode loper looks, doen de sterren hun dansschoenen aan voor Hollywood's grootste feestpartij. And after the afterparty, there is the ride home. Waar laten de winnaars hun felbegeerde beeldje? Op de wc. Nee, dat is geen grap. Emma Thompson: "They look far too outré anywhere else. They’re great big, gold, shiny things.” En ze is niet de enige. Ook Kate Winslet, Susan Sarandon, Lionel Richie en Sean Connery kozen voor het toilet.

Arme Oscar, die een ware troon verwachtte. Alhoewel: Whoopi Goldberg en William Hurt zijn hun beeldjes verloren, dus misschien is de toilet nog niet zo slecht...

[unex_ce_button id="content_y849a5swq,column_content_ukt6paaoj" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/02/Zo-beleeft-een-Oscar-beeldje-de-Oscarnacht-Stylight.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD COMIC STRIPS[/ce_button]

De live uitzending van The Oscars 2017 kijk je bij Net5 in de nacht van 26 op 27 februari. Zie jij Oscar shinen?