More projects

Happy Birthday
Mickey & Minnie

HIP HIP HIP HOURA

Dit jaar mogen twee van ‘s werelds bekendste en meest geliefde stripfiguren samen maar liefst 90 kaarsjes uitblazen. Het is namelijk de verjaardag van Mickey en Minnie Mouse, dé boegbeelden van het Disney universum. Op meerdere plekken wordt er stilgestaan bij de verjaardag van de twee.

Zo vieren de Disneyparken de verjaardag van beide iconen aan de hand van speciale Mickey Mouse merchandise, fotolocaties en evenementen. Daarnaast zendt Disney Channel ter gelegenheid van de verjaardag speciale afleveringen uit waarin beide muisjes te zien zullen zijn. Ook staat er een gloednieuwe Disney On Ice show op de planning.

Mickey en Minnie Mouse, wie is er niet (letterlijk!) mee opgegroeid? Het iconische tekenfilmpersonage Mickey Mouse werd in 1928 voor het eerst getekend door Walt Disney, nadat hij een muis in zijn kantoor zag rondlopen. Dit bleek een erg lucratieve zet; Mickey Mouse is vandaag de dag uitgegroeid tot hèt symbool van The Walt Disney Company en is tevens één van de meest herkenbare symbolen wereldwijd.

Ook Stylight wil de verjaardag van deze twee wereldwijde iconen niet zomaar voorbij laten gaan. Om Mickey en Minnie als wereldwijde iconen te eren, heeft Stylight ze nu als de bekendste fashion icons afgebeeld.

[unex_ce_button id="content_nyyfx0aop,column_content_bosypxrnk" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#ffffff" button_border_hover_color="#ffffff" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2018/11/Mickey_Mouse_Anniversary_NL_2-1.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD[/ce_button]

Fun fact: het had niet veel gescheeld of we waren nu de verjaardag van een konijn aan het vieren. Toen Walt Disney nog onder contract stond bij Universal Studios, maakte hij een ontwerp van ‘Oswald the Rabbit’. Dit personage werd binnen korte tijd erg succesvol, en het leek er aanvankelijk op dat Oswald het vlaggenschip zou worden van Walt Disney.

Dit veranderde echter toen contractonderhandelingen tussen Walt Disney Bros. en Universal spaak liepen, en Disney besloot op eigen kracht verder te gaan. Een gevolg hiervan was dat Disney het Oswald personage moest achterlaten bij Universal, aangezien zij de rechten van Oswald the Rabbit bezaten.

Het Mickey Mouse personage bleek echter niet direct een overnight succes te zijn voor Disney. De eerste twee films waarin het personage voorkwam waren voor die tijd een regelrechte flop. Op 18 november 1928 veranderde dit echter en werd Mickey Mouse de ster die we nu allemaal kennen. Met de cartoon ‘Steamboat Willie’, wat ook meteen de allereerste animatie was die gelijk liep met muziek en geluidseffecten, had Walt Disney de hit waar ze al die jaren van droomden.

Naast Mickey en Minnie is er nog een ander power couple dat dit jaar volop in het nieuws stond: Prins Harry en zijn kersverse echtgenote Meghan Markle! Daarnaast heeft het koninklijk koppel ook veel eigenschappen die overeenkomen met het nobele karakter van Mickey en Minnie. Zo zet Prins Harry zich veel in voor anderen via zijn liefdadigheidswerk, en is Meghan vertegenwoordigster van meerdere goede doelen.

[unex_ce_button id="content_ss0qssyoe,column_content_bosypxrnk" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#ffffff" button_border_hover_color="#ffffff" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2018/11/Mickey-Mouse-90.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD ALL ILLUSTRATIONS[/ce_button]