More projects

Hoeveel darker is de nieuwe
Fifty Shades of Grey?

Voorspel(ling): Fifty Shades Darker - of toch lichter?

Na het succes van Fifty Shades Of Grey (2015) is E.L. James terug met Fifty Shades Darker. Vanaf donderdag kunnen we weer massaal plaatsnemen in de bioscoop om de onderwerping fantasieën van mijnheer Grey te aanschouwen. 

Wat te verwachten van het tweede deel van de erotische saga? Bij Stylight vonden we het tijd voor voorspel(lingen) en dus vergeleken we de twee Fifty Shades boeken. We lazen de romans nog eens en turfden er op los. En wat blijkt? Grey deelt meer dan 50% minder spanks uit in Fifty Shades Darker!

Wordt de nieuwe Fifty Shades film darker, of toch lichter?

[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#ff926b" button_border_hover_color="#ff926b" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/02/Hoeveel-darker-is-de-nieuwe-Fifty-Shades-of-Grey-film-Stylight.jpg" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Fifty Shades Of Grey - een (opfris)beurt

Voor wie de Fifty Shades heisa heeft gemist, een korte samenvatting. De literatuurstudente Anastasia Steele (type simpele broek en zwarte All Stars) valt voor de succesvolle zakenman Christian Grey (type "hier heb je een zwarte Liu Jo handtas" op de eerste date). Na een paar dates moet mijnheer Grey toch even iets toegeven: hij heeft bijzonder eigenaardige seksuele voorkeuren. In de volksmond beter bekend als BDSM. Inclusief zweepslagen, handboeien, martelwerktuigen en andere praktijken in zijn zogenaamde 'Rode Kamer'. Toch wel interessant, vindt de ietwat naïeve Ana. Ze tekent een heus contract en het SM-sprookje begint. Minder leuk vindt Ana (inmiddels type kokerrok en zwarte Ara pumps) het gebrek aan romantiek en een emotionele band. Veertig spanks, achttien zweepslagen en zes vastgeboeide bedbezoekjes later krijgt Ana haar twijfels...

Fifty Shades of Grey vs. Fifty Shades Darker
 

Kan Christian veranderen? Dat is de vraag die rees en dus telden we de 'intieme' momenten in de boeken. Waar Christian zijn Ana in deel één tot veertig keren fysiek straft, doet hij dit 'slechts' achttien keer in deel twee. Het is wat. We telden ook minder geboeide handen en minder bezoekjes aan de Rode Kamer. Wat zoenen betreft gaat Ana er op vooruit. Waar in deel één 65 zoensessies plaatsvinden, deelt Christian bijna het dubbele aantal zoenen uit in deel twee! Ook inzake seks zien we een stijging van 20%. Minder in de Rode Kamer, wel op de piano, pooltafel en in de lift... En natuurlijk in zijn befaamde zwarte tweepersoonsbed. Bespeuren we daar meer romantiek?

'Fifty Shades Lighter' filmadaptatie

Wordt Fifty Shades Darker in werkelijkheid lichter? We hebben de Fifty Shades Of Grey film nog eens héél aandachtig bekeken. En vergeleken met het boek. All in the name of research. Heus. Enfin, daar zagen we ook dalingen. Ongeveer de helft (-48%) van de seksscènes en zoensessies (-55%) haalden de verfilming niet. Een lichtere verfilming dus, waardoor de film voor een groter publiek beschikbaar is. Daarom verwachten wij dat ook de Fifty Shades Darker filmadaptatie lichter wordt (lees: van zwart naar witte tweepersoonsbedden). Fifty Shades Lighter, dus. Minder fysieke straffen, meer zoensessies: verandert de BDSM relatie in romantiek?

Gaat dat zien en beoordeel onze voorspelling! Wij wachten lip- eh, tandenbijtend af.