More projects

30 kledingwetten over de hele wereld die u niet kent

Ze zijn verouderd, raar en een beetje verwarrend: modewetten van over de hele wereld.

We hebben allemaal gehoord van die super rare, obscure wetten die onverklaarbaar nog steeds van kracht zijn in verschillende hoeken van de wereld. Net als in Kentucky, is het illegaal voor een vrouw om meer dan drie keer te trouwen (sorry Elizabeth Taylor), of in Milaan, Italië, het is tegen de wet om te fronsen, dat is tenzij je een ziekenhuis bezoekt of naar een begrafenis ga. Maar hoe zit het met de wetten die focussen op de chicere dingen in het leven? Of het nu gaat om urban legends, actueel of verouderd beleid, deze eigenaardige wetten brengen de frase in moeilijkheden met de modepolitie naar een geheel nieuw (letterlijk) niveau.

Hebben deze wetten echt invloed op de verkoop van modeartikelen? We hebben onze interne gegevens gebruikt om het te analyseren. Hoe ze tegen te gaan of te respecteren? We vertellen je alles!

[unex_ce_button id="content_0uxbkwh1p,column_content_ggl0877et" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#fa0099" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2018/09/Fashion_Laws_Infographic_NL_.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH RES POSTER[/ce_button]

 

 

stylight.fr werd in 2012 gelanceerd en een jaar later vond een stijging plaats op de verkoop van broeken met zo’n 3,5% op Stylight.. toeval?

In San Francisco is het niet toegestaan om je auto schoon te maken met gebruikt ondergoed

Maar je mag wel de poetsbeurt betalen met de opbrengst van je gebruikte onderbroeken. Voor een luxe schoonmaakbeurt ben je gemiddeld 13 euro kwijt. Het gemiddelde dat liefhebbers overhebben voor een gebruikte onderbroek is 18 euro. Tel uit je winst! Een onderbroek-aanbieder kan tot maar liefst 60 euro per week verdienen! De website die gebruikt ondergoed verkoopt telt meer dan 486.000 verkopers en meer dan 605.000 kopers.

 

 

Om 14,7 meter aan stof te dragen moet je het volgende aantrekken: 1 bruidsjurk, 1 broek, 1 t-shirt, 1 normaal shirt en een vest! Veel succes, dames.. Of je kunt de bruidsjurk van Stephanie de Luxembourg uit 2012 aantrekken en jezelf wikkelen in haar 6 meter lange sluier.


Vrouwen die teveel decolleté laten zien of een miniskirt aan hebben, kunnen een boete krijgen in Castellammare di Stabia, Italië.

Blijkbaar zijn Italianen werkelijk bang voor deze wet, als je je bedenkt dat zelfs Duitsers drie keer vaker minirokken kopen. Maar sinds Franse vrouwen officieel het recht hebben om broeken te dragen, lijken ze geen rokken meer te willen dragen. Franse vrouwen klikken twee keer minder vaak vergeleken met Italiaanse vrouwen.

 

 

Gedurende 5 willekeurig gekozen zondagen, tussen januari en september 2018, is het aantal kliks op roze producten in Australië 10% lager dan op de eerstvolgende maandag. Vreemd als je weet dat mensen 25% meer shoppen op zondagen. Zijn de Australiërs toch stiekem bang?


In Australië is het verboden om over straat te slenteren in zwarte kleding, zwarte schoenen en/of zwarte gezichtsmake-up. Dit wordt gezien als het gereedschap van een inbreker.

Op deze manier kunnen wel heel veel mensen voor inbreker worden aangezien; zo’n 32% van de online winkelwagens bevat enkel zwarte kleding. Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat inbrekers, zoals in de films en cartoons, een stoppelbaard, zwarte maskers, gestreepte shirts en bijhorende petjes hebben. Dit zou ze veel te herkenbaar maken! Grote kans dat een inbreker in plaats daarvan juist probeert op te gaan in zijn/haar omgeving. Een inbreker kan er als volgt uitzien: Gekleed in een khaki en een poloshirt met een klembord in zijn hand, alsof hij/zij een enquête afneemt.
 Gekleed in een tuinbroek, met een hark in de hand, alsof hij/zij deel uitmaakt van een hoveniersbedrijf.
 Gekleed in normale werkkleding, met flyers op zak voor loodgieter diensten. 


Wat is er nog meer illegaal tijdens het vissen?

 • In Englans is het illegaal om verdachte forel te verkopen.
 • In Idaho mag je niet vanaf de rug van een kameel vissen.
 • In Frankrijk mag niemand vis vangen met zijn blote handen.
 • In Kentucky is het illegaal om met pijl en boog te vissen.
 • In Montana is het voor gehuwde vrouwen illegaal om op zondag alleen te gaan vissen en voor ongehuwde vrouwen is het verboden om alleen te vissen.
 • In Nebraska, Ohio, Oklahoma en Utah (die de oceaan helemaal niet raken) is het illegaal om walvis te vissen.
 • In Ohio is het illegaal om een vis dronken te krijgen.


 

In Lewis, DE, is het verboden om broeken te dragen die nauwsluitend rond de middel zitten.

Sinds september 2017 zijn 4 van de 5 jeans die op Stylight worden aangeklikt skinny jeans. Jeans zijn in het verleden vaak gebruikt om een mening of een idee uit te dragen: de zwarte jeans met hoge middel werden modieus in de jaren 50 dankzij de Beatniks, die destijds werden gezien als een rebelse beweging. Tot aan de jaren 70 waren de blauwe jeans ook een rebels statement van de jonge generatie tegenover de bourgeoisie.

 

 

Sinds september 2017 zocht 17% van alle mannen op stylight.com naar jurken. Dat is 3% meer dan in Frankrijk en 5% meer dan in Italië en in Nederland!


Het is verboden om binnen 100 meter te staan van een regerende monarch, zonder je sokken aan.

Nou, Meghan Markle heeft geluk dat deze wet verouderd is want ze houdt zich in ieder geval aan deze regel! De gravin is doorgaans geen sokkendrager, noch een panty-liefhebber. Dit tot groot genoegen van haar ‘creepy’ fanbase die een speciale pagina hebben gewijd aan Meghan Markle’s voeten!

Fashion_Laws_Infographic_Illustrations_Zeichenfläche 1 Kopie 4Fashion_Laws_Infographic_Illustrations_Zeichenfläche 1 Kopie 4

Europe & Co

 • In het Italiaanse 'Castellammare di Stabia' in Italië, kunnen vrouwen die een minirok dragen een boete krijgen.
 • In Italië kun je als man gearresteerd worden voor het dragen van een rok in het openbaar.
 • In de Bijbel staat geschreven dat je geen kleding mag dragen die gemaakt is uit wol en linnen.
 • Tenzij je in de buurt van een zwemgebied bent, is het in Frankrijk verboden om topless rond te lopen.
 • In Engeland was het tot King James verboden om binnen 100 meter van een monarch te staan, wanneer je geen sokken droeg.
 • In griekenland mag je bepaalde monumenten niet bezoeken als je hoge hakken draagt.
 • In Parijs was het voor vrouwen, tot 2013, technisch verboden om een broek te dragen.
 • In Spanje is het dragen van slippers of sandalen tijdens het rijden strafbaar.
 • In Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan moet kleding die direct huidcontact maakt minimaal 6% katoen bevatten.
 • In sommige Australische staten is het verboden om op de zondagmiddag een roze broek te dragen.
 • In Australië is het verboden om over straat te zwerven in zwarte kleding (zwarte schoenen, gezichtsmake-up etc.) Dit is namelijk het tenue van een inbreker.
 • In Thailand is het verboden om de straat op te gaan zonder dat je een onderbroek hebt aangetrokken.
 • In Thailand moet je tijdens het rijden op zijn minst een t-shirt dragen.
 • Het is in Barbados, St. Vincent en St. Lucia verboden om kleding met een camouflagepatroon te dragen
Fashion_Laws_Infographic_Illustrations_Zeichenfläche 1 Kopie 5Fashion_Laws_Infographic_Illustrations_Zeichenfläche 1 Kopie 5

Amerika

 • In Delaware is het verboden om hip-tight broeken te dragen.
 • In Cleveland, Ohio, mogen vrouwen geen leren schoenen dragen, omdat mannen op deze manier de reflectie van hun ondergoed zouden kunnen zien.
 • Het is in Miami voor mannen verboden om strapless jurken te dragen.
 • In Durango, Colorado, is het illegaal om in het openbaar kleding te dragen waarbij twijfel over je geslacht kan ontstaan.
 • In Sarasota, Florida, is het verboden om op een openbare plaats te zingen terwijl je zwemkleding draagt.
 • Vrouwen moeten in North Carolina bedekt zijn met ten minste 14 meter stof.
 • In New Mexico kunnen vrouwen topless rondlopen, zolang hun tepels maar bedekt zijn.
 • In Blythe, California is het verboden om cowboylaarzen te dragen, tenzij je in bezit bent van minstens 2 koeien.
 • Het is verboden om 'baggy' broeken, rokken en shorts te dragen in Forest Park, Georgia.
 • Het is in San Francisco niet toegestaan ​​om je auto schoon te maken met ondergoed.
 • In Kentucky is het voor een vrouw verboden om op een snelweg te lopen als ze een bikini draagt en tussen de 40 en 90 kg weegt, tenzij ze begeleid wordt door een officiële vertegenwoordiger.
 • In California is het verboden om vrouwen te laten rijden terwijl ze een badjas dragen.
 • In North Dakota is het tegen de wet om (liggend) in slaap te vallen met je schoenen aan.
 • in Chicago is het tegen de wet om in je pajamas te gaan vissen.
 • In Carmel, California kunnen mannen niet naar buiten gaan als hun jack niet goed bij hun broek past.
 • In Providence is het verboden om transparante kleding te dragen.