More projects

De Oscars:
onder de jurk

De waarheid achter - of onder - de meest de meest iconische Oscar jurken

De grootste rode loper-parade van het jaar staat weer voor de deur: de Oscars! Sterren hijsen zich in de mooiste couture voor de belangrijkste avond van de filmwereld. En in de strakste shapewear. Want met diepe rugdecolleté's (Hilary Swank in Guy Laroche) en alles onthullende stoffen (Halle Berry in Elie Saab) kunnen zelfs de strakste sterren niet zonder een corrigerend harnas. En hey, minpunten zijn menselijk. Daarom analyseerden we samen met shaping-expert Yurdanur Steck de meest iconische rode loper jurken - en wat er onder schuilt. Pen en papier in de aanslag!

[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#e7e7e7" button_border_hover_color="#e7e7e7" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/02/Onder-de-meest-iconische-Oscar-jurken-Stylight.jpg" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Scarlett Johansson

En de strakke jurk

Scarlett in Aterlier Versace (2015). Een verschijning om nooit te vergeten. Haar zandloperfiguur komt perfect naar voren, ondanks de opvallende kleur en lijnen op de jurk. Hoe ze dat voor elkaar krijgt? Met een full-body corrigerend pak van de schouders tot de knieën. Inclusief ingebouwde bh voor een boezem lift en korset voor een ultra ingehouden buik en een slanke taille. Tot slot nog een corrigerende slip met lange pijpen waardoor ook elk eventueel putje als sneeuw voor de zon verdwijnt. Gevalletje don't try this at home.

Hilary Swank

En de rugdecolleté

De Guy Laroche jurk die Hilary Swank droeg in 2005, staat te boek als één van de meest gedenkwaardige Oscars jurken ever. De voorkant was prachtig, maar het was de indrukwekkend lage rugdecolleté die simpelweg verontwaardigde. Het geheim? Een ingebouwde slip. En meters fashion tape die het geheel op z'n plaats houdt. Ook de voorkant van de jurk vraagt om de nodige hulpmiddelen, aangezien een bh niet mogelijk is. Een plak bh biedt daarom uitkomst en zorgt voor een blote rug en schouders.

In alles onthullende stof

In 2002 schreef Halle Berry (mode)geschiedenis toen ze - als eerste donkere vrouw - de award voor Best Actress won in een Elie Saab Haute Couture-jurk. Het betekende de doorbraak voor de Libanese ontwerper.
De jurk - een perfecte combinatie van elegantie en sexiness - vraagt door de transparante stof om de nodige hulpmiddelen. Een combinatie van nipple covers, fashiontape en een mini string zorgt ervoor dat alles toch nog op z'n plek blijft zitten. De string is transparant, zowel voor als achteren. En de fashion tape lift de boezem waardoor er zelfs zonder bh een decolleté ontstaat.

Jennifer Lopez

En de lage decolleté

Kant, tulle en een navel-lage decolleté. Van JLo's Elie Saab jurk (2015) gaat ons prinsessenhartje sneller kloppen. Een nipslip is echter niet heel princesslike en dus draagt Jennifer huidskleurige push up pads en fashion tape als vervangers voor de bh. Met een spectaculaire decolleté als gevolg. En volgens shaping-expert Yurdanur Steck vraagt zelfs deze jurk om een corrigerende hoge slip voor een strakke buik, billen en heupen.

En de jumpsuit

Is het een broek? Is het een jurk? Brandon Maxwells creatie voor Lady Gaga tijdens de Oscars van vorig jaar was prachtig. En onhandig. Moeten we toegeven. En het gevaar voor een cameltoe ligt op de loer. Hoe Mother Monster de creatie toch rockt? Om te beginnen draagt ze een corrigerend korset met ingebouwde bh. En om die cameltoe te voorkomen draagt ze een speciaal soort inlegkruisje volgens onze shaping-expert. 

[unex_ce_button id="content_fqx6hxfjg,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#e7e7e7" button_border_hover_color="#e7e7e7" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/02/De-meest-iconische-Oscar-jurken-Stylight.zip" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]SLIDES DOWNLOADEN[/ce_button]

Welke shapewear trick ga jij gebruiken?