More projects

Baby One More Time
The Britney Report

Baby One More Time: 20th Anniversary

De allereerste single van Britney Spears werd 20 jaar geleden in de VS uitgebracht, in oktober 1998. Dit lied wordt nog steeds gezien als het handelsmerk van Brit, maar ook als het lijflied van een hele generatie. Naast een interplanetair succes bij de release, verkocht het lied meer dan 500.000 exemplaren op de releasedag en was het nummer 1 in de meeste landen waar de single beschikbaar was - het werd en is nog steeds de grootste tube van Britney. Het nummer staat zelfs op de 25e plaats in de Rolling Stone en MTV-ranglijsten van de beste popsongs aller tijden. Met haar blouse en schoolmeisjesrok is ook Brit's outfit ook een typische look geworden die iedereen direct associeert met de ster. En, vandaag nog, als je de eerste noten van het nummer hoort -"DUN DUN DUN"- ren je naar de dansvloer om het beroemde "OH BABY BABY" te zingen.

Kortom, 20 jaar later zijn wij, kinderen van de jaren 90, nog steeds fans! Maar de popster is geëvolueerd van tiener tot femme fatale, waarna Britney een donkere tijd had voordat ze weer opstond om ons te laten dansen en zingen!

Voor het 20-jarig bestaan van het lied, hebben we besloten om een ​​echt rapport over Spears op te stellen met de verschillende fasen van haar carrière, een fact-check van haar teksten, maar ook een quiz om te ontdekken welke Britney jij bent!

[unex_ce_button id="content_8p8tsfcbi,column_content_ggl0877et" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#bcbcbc" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2018/09/BOMT_Britney_Infographic_NL-01-1.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH RES IMAGE[/ce_button]

Welke Britney ben jij? 
 

1993-1999: America's lieveling

Britney was al bekend toen ze 11 jaar was en deelnam aan de Mickey Mouse Club met Justin Timberlake en Christina Aguilera. Een paar jaar later toen de ster 17 jaar was bracht ze Baby One More Time uit. Haar engelengezicht en haar onschuldige en zoete gloed deden de harten van de Amerikanen smelten, de hit stond op nummer 1 in meer dan 10 landen.

In die tijd vormde ze het perfecte koppel met Justin Timberlake en ze pleiten zelfs voor seksuele onthouding vóór het huwelijk, wat in de smaak viel bij de Amerikanen. In die tijd droomden we er allemaal van om met Britney bevriend te zijn. Zelfs onze ouders vonden dat geen slecht idee. Het is dus een beetje van deze wijze, pure, leuke, coole en romantisch Britney die in je sluimert.

2000-2003: Sexy Vamp

We herinneren ons allemaal het moment waarop we voor het eerst de video van I'm a Slave 4 U zagen waar we een sexy en provocerende Britney ontdekten. Het was een keerpunt in haar carrière en een verandering van haar imago, afgelopen met kinderachtigheid. Britney is veranderd in een echte sexy vamp. De clip en de uitvoering tijdens de MTV Video Music Awards in 2001, waar de ster optreedt met een enorme gele python, zijn onvergetelijk. Op 19-jarige leeftijd zegt Brit zelf dat het liedje representeert wie ze destijds was: een slaaf van muziek die niet anders kan dan dansen wanneer ze een club binnenstapt. In 2003, nog steeds in haar hyper seksuele periode, zal Britney zelfs Madonna op de mond kussen bij de MTV Awards. Je voelt je sterk verbonden met deze vrijgelaten, gedurfde en sexy Britney en we begrijpen je!

2004-2006: Verloren Ziel

De jaren daarop eindigden met het begraven van het onschuldige 90's beeld van Britney. Velen beschouwden haar huwelijk met Kevin Federline, één van haar danser uit die tijd, als de trigger voor al haar problemen. Maar haar kleine opstand begon al eerder toen ze in Vegas trouwde met haar jeugdvriend Jason Allen Alexander voor ... 55 uur! Een paar maanden later is ze met Kevin getrouwd, ze hadden zelfs hun eigen reality tv-programma. Hun huwelijk zou hen twee jongens opleveren. Brit’s vader laat haar alleen en ze probeert koste wat kost een goede moeder te zijn, ze verlaat zelfs de Kabbala-religie en zegt dat haar baby voortaan haar religie is. De ster zoekt zichzelf, tevergeefs. Als hun tweede baby ongeveer twee maanden oud is, scheiden Britney en Kevin. Je voelt je verbonden met deze Britney en dat is heel goed want ze heeft iemand nodig die haar op dit moment begrijpt.

2007-2008: Totale depressie

Het is een moeilijke tijd voor de 26-jarige ster, ze raakt betrokken in schandalen en haalt de krantenkoppen: alcohol, nachtclubs, drugs, onverantwoordelijk rijgedrag en achtervolgingen door de paparazzi. Maar het beeld dat deze periode het beste weergeeft, is de foto van Britney die haar eigen haar scheert. Omdat de kapper weigerde het te doen, nam ze een scheerapparaat om het zelf te doen. Op dit moment denkt iedereen dat ze haar dieptepunt bereikt heeft met gedrag dat als onvoorspelbaar en onstabiel wordt beschouwd. Dit is ook het moment waarop er het meest op haar naam gezocht werd op Yahoo, ze is het favoriete doelwit van de roddelbladen. Met een paar kilo’s meer en een kaal hoofd treedt ze op bij de MTV Video Music Awards met Gimme More. Haar performance wordt uitgejouwd en bespot door het publiek. In 2008 stortte de ster nog verder in toen de politie haar meenam voor een medisch onderzoek. Daarna werd ze opgenomen in een psychiatrische instelling die haar de voogdij over haar kinderen afnam en hen onder de voogdij van haar vader plaatsten. Hoe dan ook, deze fase gaf ons een van de beroemdste memes aller tijden: als Britney het in 2007 zou halen, kun jij het vandaag halen. Als je je verbonden voelt met deze onstabiele en gekwelde Britney, wees gerust, de wederopstanding komt eraan! 

2009-2018: Herrijzenis

Met haar zesde album Circus is Britney erin geslaagd terug te keren naar de voorgrond van het podium. Daarnaast tekende ze in 2012 een contract van $15 miljoen om deel uit te maken van de jury van The X Factor. In datzelfde jaar werd ze Forbes best betaalde vrouwelijke artiest genoemd met een geschat inkomen van $58 miljoen. Ze blijft albums uitbrengen en ze tekent een 4-jarig contract om met haar Piece of Me-tour op Planet Hollywood Resort en Casino in Las Vegas te spelen. Haar titel Work B ** ch zal ook worden beschouwd als een hymne door clubbers over de hele wereld en stelt haar in staat om terug te komen. Kortom, degenen die verkondigen dat het afgelopen was met Spears hadden ongelijk. Britney is uit de ellende gekomen om nogmaals te bewijzen dat ze een echte ster is en dat haar carrière verre van afgelopen is. Gefeliciteerd, ook jij kunt opscheppen over het doorstaan van uitdagingen en er sterker door worden!

[unex_ce_button id="content_0uxbkwh1p,column_content_ggl0877et" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#aaaaaa" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2018/09/BOMT_Britney_Infographic_NL-02.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH RES IMAGE[/ce_button]

Britney's Songs Fact Check
 

Lied: Baby One More Time

'... My loneliness is killing me (and I)
I must confess I still believe (still believe)
When I´m not with you I lose my mind
Give me a sign
Hit me baby one more time...'

WAAR

Eenzaamheid kan daadwerkelijk je dood betekenen. Een studie, gehouden onder mensen onder de 65 jaar, toonde aan dat factoren als eenzaamheid en sociale isolatie grote invloed hebben op een vroege dood. Onderzoekers ontdekten tevens dat er weinig verschil zit tussen je eenzaam voelen of daadwerkelijk geïsoleerd leven; beide factoren wegen even zwaar. De kwaliteit van onze persoonlijke relaties heeft invloed op onze gezondheid; nog meer dan het aantal sociale contacten dat we onderhouden.

Lied: Toxic

'... Oh,
The taste of your lips
I'm on a ride
You're toxic I'm slippin' under
With a taste of a poison paradise

I'm addicted to you
Don't you know that you're toxic?
And I love what you do
Don't you know that you're toxic?...'

WAAR

Ja, verliefdheid kan een echte verslaving zijn. Onderzoek toont aan dat romantische liefde een natuurlijk voorkomende verslaving is die wordt ontwikkeld in dieren als een overlevingsmechanisme. De fysieke componenten van een liefdesverslaving zijn gelinkt aan de neurotransmitters die het beloningsysteem van het brein stimuleren.

Symptomen van liefdesverslaving zijn

  • Vaak relaties beginnen met emotioneel onbereikbare mensen
  • Seks verwarren met liefde
  • Met moeite uit een slechte relatie stappen en
  • Terugkeren naar emotioneel onbereikbare en giftige partners.

Lied: Oops!...I did it again

'... I think I did it again
I made you believe we're more than just friends
 Oh baby
It might seem like a crush But it doesn´t mean that I´m serious

Cause to lose all my senses 
That is just so typically me

Oh baby, baby'

ONWAAR

Het is erg onwaarschijnlijk dat je al je zintuigen verliest. De vijf zintuigen zijn zicht, reuk, tast, smaak en gehoor. Hoewel het mogelijk is om je zicht en gehoor te verliezen, wordt je vermogen om te proeven en te ruiken aangestuurd door je reukzenuwen. Deze zenuwen zijn de enige delen van het zenuwstelsel die zichzelf herstellen wanneer ze zijn beschadigd.

Lied: I'm not a girl, not yet a woman

'... I´m not a girl
Not yet a woman
All I need is time
A moment that is mine
While I´m in between
I´m not a girl'

ONWAAR

Wanneer wordt een meisje een vrouw? Nou, in veel culturen gebeurt dit wanneer een meisje haar eerste menstruatie ervaart. De gemiddelde leeftijd hiervoor is 12, alhoewel dit per lichaam kan verschillen. Er zijn echter maar weinig mensen die iemand van 12 als volwassen beschouwen. Iemand van tussen de 10 en 12 jaar wordt dan ook meestal bestempeld als pre-puber. Britney Spears was 20 jaar oud toen dit nummer uitkwam (in 2001); 8 jaar ouder dan wanneer haar pre-puber leeftijdsfase zou zijn geëindigd. Hoewel ze misschien emotioneel een beetje achter liep, was ze fysiek gezien een volwassen vrouw.

Lied: Work B**ch

'...You want a hot body? You want a Bugatti?
You want a Maserati? You better work bitch
You want a Lamborghini? Sippin' martinis?
Look hot in a bikini? You better work bitch
You wanna live fancy? Live in a big mansion?
Party in France?

You better work bitch, you better work bitch
You better work bitch, you better work bitch
Now get to work bitch!'
Now get to work bitch!'

GOED EN FOUT

Dus, je wilt een sexy lijf? Victoria Secret legende Adriana Lima deed ooit de beroemde uitspraak dat ze, in aanloop naar de VS Fashion Show, bijna alle vetten en koolhydraten uit haar dieet schrapte en twee keer per dag trainde met haar personal trainer.

Wil je een Bugatti? De prijs van een 2018 Bugatti Divo is ongeveer 5,8 miljoen dollar.
Volgens Census data uit 2015 verdient een gemiddeld Amerikaans huishouden ongeveer 56,510 dollar. En de gemiddelde Amerikaanse vrouw? Nou, zij draagt maat 16 tot 18.

Dit betekent dat als iemand het complete inkomen van zijn of haar huishouden uitgeeft aan een Bugatti Divo van 5,8 miljoen, het hem of haar 102.63 jaar kost om de auto af te betalen. Als je kosten als hypotheekbetalingen, voedsel en entertainment meerekent, en je indenkt dat slechts 14% van alle jaarlijkse uitgaven opgaat aan kosten voor transport, dan kan het getal oplopen tot 733 jaar.

En dat sexy lichaam? Om te beginnen: elk lichaam is prachtig. Maar als we ons houden aan de afmetingen van Adriana Lima: het centrum van ziektebestrijding en voorkoming zei in 2015 dat de gemiddelde Amerikaanse vrouw 75,4 kg weegt. Adriana’s personal trainer, Michael Olajide Jr., vertelde aan Shape Magazine dat Adriana’s ‘vechtgewicht’ ligt op 61,2 kg. Een kilo is opgebouwd uit ongeveer 7700 calorieën. Een vrouw verbrandt ongeveer 230 calorieën in een uur als ze een gemiddelde snelheid van 4,8 km/u aanhoudt bij het lopen. Met deze gegevens in het achterhoofd, zou het een vrouw van gemiddeld gewicht zo’n 474,78 uur (bijna 20 volledige dagen) om 14 kilo te vet te verbranden.

Dus ja, ‘You better work, B*tch. (of je kan kiezen voor een meer betaalbaar voertuig en je laat je onrealistische lichaamsbeeld los).
 

[unex_ce_button id="content_wnew6cnu8,column_content_ggl0877et" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#9e9e9e" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2018/09/BOMT_Britney_Infographic_NL-03.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH RES IMAGE[/ce_button]