More projects

De 12 meest bijzondere outfits van Miley Cyrus

Miley wordt 23 en om dat te vieren: haar meest memorable outfits

Op 23 november wordt Miley Cyrus 23. Om deze heugelijke dag te vieren hebben wij bij Stylight haar 12 meest 'memorabele' outfits verzameld. Ook al hebben we haar inmidels mogelijk vaker zonder dan met kleding aan gezien... En ook in dat laatste geval kiest ze vaker voor nietsverhullende bustiers en al dan niet kanten bodys. Het schijnt dat ze voor haar laatste fotoshoot met V magazine - waarin de zangeres een kijkje in haar leven geeft - wederom naakt heeft geposeerd en dan is er nog de start van een nieuwe tour op 19 november. Wayne Coyne van The Flaming Lips kondigde via Instagram aan dat iedereen - Miley, de band en het publiek - naakt zal zijn. Meer informatie zoals specifieke tourdata is nog niet bekend maar dat is Miley ten voeten uit: de zangeres wist een succesvolle carrière te bouwen al dan niet schaars gekleed of naakt op plateau hakken, rondom kleine 'relletjes'. Ze is vaak trending en maakt veelvuldig gebruik van social media, bijvoorbeeld om te laten weten dat ze een plukje wimpers kwijt is geraakt door haar wimperkruller. Business Insider plaatste haar eerder dit jaar niet voor niets op de lijst met meest invloedrijkste Instagrammers ter wereld (Miley stond op nummer 12, Beyonce op nummer 1). Dus speciaal voor haar en al haar fans, een fashionable ode aan Miley.

[unex_ce_button id="column_content_00j2sn8v7" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#gif" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]NAAR DE GIF[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_c3lmoabn0" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#infographic" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]NAAR DE INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_gwqfgr2cf" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#slideshow" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]NAAR DE SLIDESHOW[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_2vkghe917" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2015/11/Miley-bijzondere-outfits-bewegend-beeld.gif" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD GIF[/ce_button]

In de stijl van de MTV Music Video Awards

We leerden haar kennen als Hannah Montana maar die tijd heeft ze lang en breed achter zich gelaten. Helemaal sinds haar optreden met Robin Thicke bij de VMA’s in augustus 2013 (denk schuimrubberen vinger). Volgens MTV keken er maar liefst 10.1 miljoen mensen naar de uitzending; 66% meer dan het jaar ervoor. Twitter explodeerde tijdens het optreden van Miley: er werden 306.000 tweets per minuut verstuurd. En dat was nog maar het begin: de maand erna werd haar nieuwe videoclip ‘Wrecking ball’ 19 miljoen keer bekeken in de eerste 24 uur en kreeg de video 100 miljoen views in de eerste zes dagen. 'Twerking' werd trending door haar. Niet iedereen nam haar dit in dank af maar op Google Trends is de hoogte piek voor 'twerking' te zien tussen augustus en september 2013. Dat het woord in 2013 werd toegevoegd aan de Oxford dictionary stond vast ook niet helemaal los van Miley...

De jonge zangeres was hoe dan ook een ‘hot’ topic gedurende dat hele jaar. Het ultieme bewijs kwam in oktober  toen Paris Hilton én Harry Styles zich met Halloween verkleedden als Miley. De zangeres zelf ging verkleed als Lil Kim, in de outfit die zij droeg naar de VMA’s in 1999, inclusief plateau sandalen. En kreeg de goedkeuring van de rapper. En de tepelplakkers? Die behoren inmiddels tot één van Miley’s handelsmerken.

In 2015 beklom ze wederom het podium voor MTV en mocht ze de MTV Video Music Awards presenteren. Miley pakte het groots aan en verscheen in maar liefst 11 verrassende en  niets verhullende outfits van onder andere Atelier Versace, House of Holland en Ágatha Ruíz de la Prada. Voor de slotact verschenen zij en haar dansers in custom-made outfits van BCalla. Ook liet ze geen moment onverlegen om over drugs te praten en maakte ze ruzie met Nicki Minaj.

[unex_ce_button id="column_content_7197qnwhb" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2015/11/Miley-Infographic_NL.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Miley & de modewereld

Zelf omschrijft ze haar stijl als “een mix tussen white trash en Chanel” en vult ze haar outfits net zo gemakkelijk aan met een designer tas als met een baseball cap. En we kunnen haar geen ongelijk geven. Het schijnt dat Vogue overwoog om haar op de cover te zetten. Miley zag deze kans echter aan zich voorbij gaan na haar “stuitende” optredens bij de VMA’s in 2013.

De modewereld is echter groter dan alleen Vogue en zo werkte Miley al samen met verschillende mode ontwerpers. Ze schitterde in de voorjaarscampagne van Marc Jacobs in 2014 en Karl Lagerfeld himself fotografeerde haar voor V magazine in een fluffy, blauwe body van Fendi. In diezelfde modeserie droeg ze een jas van Moshino, een merk waar ze regelmatig mee samenwerkt. Tijdens New York Fashion Week liep ze mee in de show van Jeremy Scott, in het kader van hun ‘Dirty Hippie’ samenwerking. Veel van de accessoires en kleurrijke 'kunstwerken' uit de collectie werden gemaakt met spullen die fans naar haar gooien tijdens optredens.

Tenslotte draagt Miley regelmatig kleding van Tom Ford. In zijn voorjaarscollectie van 2015 werden zelfs fonkelende tepelversieringen gespot!

Goed doen & dierenvriend

Miley zet haar bekendheid ook in voor goede doelen. In juni ontving ze de AmFar Inspiration Award voor haar bijdrage aan het gevecht tegen AIDS. Ze verscheen op het Amfar gala gekleed in een speciaal voor haar ontworpen Moschino jurk. Voor de veiling stelde ze tevens een kunstwerk, geïnspireerd op de Vanity Fair cover met Caitlyn Jenner, ter beschikking. Met het kunstwerk haalde ze $ 69.000 op voor de stichting. Tenslotte koos M.A.C. haar als boegbeeld voor de Viva Glam lipstick waarvan de gehele opbrengst (van elke lippenstift) naar het M.A.C. Aidsfonds gaat.

Miley draagt graag onesies met unicorns erop. Ze werd er onder andere in mei in gespot tijdens een Backyard sessie met Ariana Grande om haar stichting Happy Hippie te promoten. Deze stichting zet zich in voor de belangen van jonge daklozen en de LGBT gemeenschap middels preventie- en crisismaatregelingen en opvang en onderwijs voor jongeren. Vorig jaar bracht Miley deze problematiek ook al aan het licht toen haar date voor de VMA’s, Jesse Helt, een speech gaf en vertelde over zijn eigen ervaringen als dakloze jongere. Op 7 november j.l. ontving Miley de Vanguard Award van het Los Angeles LGBT Center, als dank voor al haar inspanningen en steun.

In de teaser van de VMA’s van 2015 hoe Miley haar kitten Santi OM Bb berijdt. De witte kitten is slechts één van haar vele huisdieren. Ze heeft minimaal al negen honden, drie katten, een kogelvis en varkentje in huis gehad, waaronder het hondje Floyd en Pablow de kogelvis. Allebei zijn inmiddels overleden en vormden een inspiratie voor de zangeres. Het moge duidelijk zijn: Miley is dol op dieren. In september reisde ze met haar broer Braison naar het Great Bear Rainforest in British Columbia. Sindsdien roept ze iedereen op om te stoppen met het doden van wolven en voor het beschermen van het leefgebied van de caribou. En meest recentelijk redde ze een zes maanden oude puppy uit een asiel en gaf haar cadeau gaf aan ex-liefje Liam Hemsworth. De puppy kreeg de naam Dora.

 • Stylight meest bijzondere outfits van Miley Cyrus grote mond met rode lippen
 • Stylight Miley Cyrus in danspakje op roze beer
 • Stylight Miley Cyrus in wit topje en broekje met rode schoenen op grijze kogelbal
 • Stylight Miley Cyrus in paars jumpsuit en tepelplakker op paarse bloem
 • Stylight Miley Cyrus in cannabis blaadjes body op auto
 • Stylight Miley Cyrus in broekje en geel vest op hotdog
 • Stylight Miley Cyrus in topje en broek op groot ijsje
 • Stylight Miley Cyrus in eenhoorn onesie op witte eenhoorn
 • Stylight Miley Cyrus in rode hartjesjurk op love letters
 • Stylight Miley Cyrus op witte kitten met kersen op haar hoofd
 • Stylight Miley Cyrus en Wayne Coyne met regenboog
 • Stylight Miley Cyrus met hoge hakken en jurkje op raket
 • Stylight Miley Cyrus in bloemen minijurk op microfoon
[unex_ce_button id="column_content_le2guxjda" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2015/11/12-meest-bijzondere-outfits-Miley-Cyrus.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD SLIDESHOW[/ce_button]

Bangerz tour & Saturday Night Live

De Bangerz Tour was de vierde tour van de zangeres en vond plaats tussen februari en oktober 2014. De tour startte in Vancouver. Grote tongen, opblaasbare hot dogs en provocerende danspasjes… er was genoeg waarover de ouders van haar jongste fans zich zorgen over konden maken. Eén van de ‘highlights’ was het pakje - versierd met cannabis blaadjes - dat Miley droeg bij de openingsact.

Om haar optreden bij de VMA’s in augustus te vieren bracht Miley haar nieuwe album ‘Miley Cyrus & the Dead Petz’ uit en was deze gratis te downloaden via Soundcloud. Ze bracht het album zelfstandig uit samen met Wayne Coyne en The Flaming Lips. Deze samenwerking bracht een psychedelische touch aan Miley’s liefde voor pop en werkte ook door in haar outfits. Samen met Wayne zong bracht ze een cover van het Beatles liedje ‘Lucy in the Sky with diamonds’ ten gehore.

In oktober presenteerde Miley voor de derde keer Saturday Night Live. Miley droeg een jaren 60 mini jurkje en mutsje versierd met kleurrijke bloemen. Ze zong twee nummers van haar nieuwe album en werd gespot met lange dreadlocks en niet veel meer… Desalniettemin werd ze aangekondigd door niemand minder dan Hillary Clinton.

Op 19 november start ze de nieuwe - al dan niet naakte - tour van 8 concerten in Amerika en gaan er geruchten dat ze volgend jaar op Glastonbury zal optreden.

Wat is jouw favoriete Miley look?