More projects

Fashion Week
Starter Pack

Deze 6 types kom je elke fashionweek tegen

It's that time of year again: fashion month! New York trapte op 9 februari de modemaand af. Vier weken lang zijn alle ogen gericht op de nieuwe collecties. Maar misschien wel net zo belangrijk zijn de bezoekers! Want één ding is zeker, fashionweek trekt veel verschillende individuen aan.

En dus combineerden we bij Stylight de twee dingen die we stiekem het leukst vinden aan de modemaand: stereotypes en starter pack memes. Welke types we anno FW17 kunnen onderscheiden? Van de doorgewinterde veteraan tot de off-duty modellen: Stylight viert de fashionweeks met zes modieuze starter packs die je élke fashionweek tegen komt. 

The Street Style Show Off

Eerlijk is eerlijk: elke fashionweek weer duikt er een foto op die niks dan vraagtekens oproept. In de categorie 'alles voor de foto'. Deze markante modemensen scharen wij dan ook onder de noemer 'Street Style Show Off'. De minder ingetogen silhouetten. De lefgozers. Geef toe, je kan zo een paar namen noemen. Hoeven wij niet te doen.

Een drukke print, gezellige handtas en hysterisch hoofdaccessoire in andere kleur? Kan gewoon. Voeg daar ook nog even een opvallende telefoonhoes (kuch, Moschino Bear) en it-schoeisel (kuch, Gucci loafers) aan toe en je bent gegarandeerd van je paparazzi foto.

Nee, de Street Style Show Off is niet bang om op te vallen. Waarvoor een buiging. Want waarom ook niet? Alle lof voor de Show Off! Ready, steady, pose!

The Veteran ruilt de gezellige roze Loewe Elephant Bag in voor een J.W. Anderson Pierce. Nonchalant gevuld met jaloersmakende front row uitnodigingen. Gewapend met een koffie en een gepersonaliseerde Smythson gaat ze van show naar show.

De doorgewinterde veteraan wordt gefotografeerd zonder er om te vragen. Doet niet aan selfies of sociale media. Wel aan privé chauffeurs in dure auto's die haar voorrijden. En aan een zonnebril op de neus en een mond die zelden op standje glimlachen staat. Want we moeten natuurlijk niet hebben dat iemand van haar gezicht kan af lezen wat ze van de collectie vindt. Dat snap je.

Wellicht duiden we op Anna Wintour. Wellicht ook niet. Een ding is zeker: de veteraan is gepoleist, invloedrijk en cold as ice.

Het kan aan North West en Harper Beckham liggen, maar het lijkt wel alsof Mini Me's de nieuwe it-bags zijn. En wat zien ze er fashion forward uit. Niet te doen. 

En zo onschuldig. Ze hebben de hottest tickets in town - waar menig modemens een moord voor doen - en besluiten te gaan huilen. Ja, we hebben het over Northie op schoot bij mama Kim tijdens Alexander Wang. Zal het moeder-dochtertje duo 15 februari ook front row zitten bij de Yeezy show? 

Tot die tijd rammelen onze eierstokken nog even door bij het zien van die kleine tasjes, baby Vans en op maat gemaakte designerschoentjes.

The Off-Duty Model

Ze steelt zowel on als off runway de show en komt immer - ondanks alle hectiek - onberispelijk voor de dag. Denk een Romee Strijd na haar DKNY, Vera Wang of misschien Carolina Herrera show in New York. Of een Julia Bergshoeff, die eerlijk gezegd ook niet veel meer nodig heeft dan haar opvallende groene ogen en vrolijke sproeten. 

Toegegeven, dat perfecte lerenjack past niet bij elke portemonnee en de simpele jeans-en-T-shirt look is niet voor iedereen weg gelegd.

Gewapend met een (gekregen) designerbag en interessant ogend boek gaat het Off-Duty Model van show naar show. Eventjes wordt de buitenwereld gemute door headphones. Maar dan is het weer tijd voor een nieuwe show. 

The PR Powerhouse

Het type dat op veel te hoge hakken veel te lange werkdagen maakt. Ze heeft al weken niet goed geslapen en leeft op een dieet van koffie en paracetamol. En toch krijgt de PR Powerhouse het voor elkaar om honderd e-mails per uur te versturen en 'de lijst' bij te houden met militaire precisie. En dat doen we haar niet na.

Je herkent haar aan de twee zakelijke telefoons aan het oor, headset op het hoofd en de iPad in de hand. Gekleed in all designer everything, met merken van het PR bureau waar ze werkt.

Na de modemaand houdt ze het voor gezien in een tropisch warm land. Ze beweegt geen seconde meer - op het nippen aan haar cocktailrietje na. 

The Shutterbug

De enige man in onze starter pack collectie. Maar wat voor een: regelrecht onmisbaar. Ze zijn immuun voor welke weeromstandigheden dan ook en er is geen flits die hen kan verblinden. Van doorweekt tot bibberend achter de lens: de Shutter Bug is altijd paraat voor het perfecte shot. Denk aan grote jongens als Tyler Joe (Not Your Average Joe) of Pierre (Visuals By Pierre). 

De broek is op de knieën totaal aan vervanging - of lapmiddelen - toe van het hurken en rugklachten zijn een feit vanwege de extra hard drives in de Fjallraven tas.

De opgevouwen plattegrond is de redder in fashionweek nood en de metrocard zorgt er voor dat de Shutter Bug altijd op het juiste tijd op de juiste locatie is. Klaar om het fashionweek-geweld te verslaan.

[unex_ce_button id="content_y849a5swq,column_content_ukt6paaoj" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2017/02/Deze-types-kom-je-elke-fashionweek-tegen-Stylight.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD ALLE STARTERPACKS[/ce_button]

Welke starter pack herken jij het meest?