More projects

Juwelen op de rode loper:
de Cannes selectie

De Gouden wat? Bij Cannes draait het om de juwelen!

Op het filmfestival in Cannes draait het niet alleen om de films. Sterker nog, het zijn de gasten en hun outfits (donkerblauwe galajurken van luxe designers en smokings voor de mannen) waar we het meest naar uitkijken. Nieuwe trends op het gebied van haar en make-up worden op la Croisette gespot. Maar laten we vooral niet de sieraden vergeten. Filmregisseurs, actrices en acteurs hopen een felgebeerde Gouden Palm mee naar huis te nemen, wij hebben alleen maar oog voor de juwelen die op de rode loper schitteren.

Dus vroegen wij sieraden expert en auteur van If These Jewels Could Talk: The Legends Behind Celebrity Jewels, Beth Bernstein met ons mee te kijken. Samen selecteerden we de 8 meest bijzondere juwelen - die overigens kostbaarder zijn dan de Gouden Palm, verzekering en beveiliging niet meegerekend - van de afgelopen jaren.

[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_d99v5pk7c" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#00929e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#selection" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]BEKIJK ONZE SELECTIE[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_f7c4k1rm4" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#00929e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#infographic" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]GA NAAR DE INFOGRAPHIC[/ce_button]

Limited edition sieraden op de rode loper

Tijdens de hoogtijdagen van Hollywood droegen sterren als Grace Kelly en Elizabeth Taylor hun eigen sieraden op de rode loper. Anno 2016 kiezen sterren ervoor om deze te lenen bij luxe sieradenhuizen. Dat is niet per se uit veiligheidsoverwegingen: in 2013 werd er voor meer dan 1 miljoen dollar aan Chopard juwelen gestolen. Twee jaar later werd de Cartier winkel leeggeroofd. 

Volgens Beth is dat een gemis, juwelen zijn immers erg persoonlijk en de manier bij uitstek om je outfit te voorzien van een persoonlijke touch. Nog meer dan een bijvoorbeeld rode handtas. Daarbij, het juiste sieraad (waar je je goed bij voelt) maakt of kraakt een oufit. 

Bij de volgende acht pronkstukken voelden de draagsters zich duidelijk goed en wisten zij de sieraden tot leven te brengen. Ongeacht of ze daar een fijne beloning voor kregen, zij wisten ons - en Beth - te verblinden op de rode loper in Cannes!

Marion Cotillard in 'groene' luxe van eigen hand (i.s.m. Chopard)

De Franse ster is niet alleen groot fan van Dior maar ook van Chopard. En dus werd ze gevraagd om een eigen - groene - lijn te ontwikkelen voor het Franse juwelenhuis.

Ze ontwierp twee stuks duurzame maar zeker niet betaalbare luxe. De items zijn haast 10 keer zo kostbaar als de Gouden Palm, overigens ook een ontwerp van Chopard. Wel gebruikte Marion zwarte opalen uit Australië van een duurzame mijn, gerund door een lokale familie. De prachtige armband combineerde de actrice met een witte maxi-jurk met zwarte boord.

In het verleden brachten deze zwarte edelstenen ongeluk, maar dankzij Queen Victoria werden deze zwarte glimmers immens populair. En gelukkig zijn er dus ook duurzame varianten beschikbaar.

Sienna Miller & choker van Bulgari

Vorig jaar zagen we al een voorzichtige comeback van een jaren 90 favoriet, de choker. Dus leende Bulgari jurylid Sienna Miller een glamorous exemplaar uit hun collectie in 2015.

Op haar zwarte Sonia Rykiel jurk met bolero droeg de Britse actrice een witgouden choker met 15 peervormige en 6 briljantvormige diamanten. Volgens Beth de beste - lees enige - manier om een dergelijk sieraad te dragen. Wij zijn al lang blij dat we niet meer zoals in de jaren 90 plastic versies à la Britney Spears hoeven te dragen .

Blake Lively met oorbellen van Lorraine Schwartz

De Amerikaanse actrice wordt geroemd om haar outfits en ook tijdens haar Cannes debuut vorig jaar stelde ze niet teleur. Voor de première van Grace of Monaco verscheen ze in een Gucci Premiere jurk, een hoge paardenstaat en mix ‘n match sieraden. Expert Beth heeft er ook niks op aan te merken. Juist het feit dat de juwelen niet precies dezelfde kleuren en tonen hebben maakt volgens haar deze combinatie zo sterk.  

De rosé oorbellen van Lorraine Schwartz, versierd met witte diamenten en 25-karaats robijnen zijn van onschatbare waarde. De Amerikaanse sieraden ontwerpster staat bekend om haar million dollar items. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat onder andere de Kardashians groot fan zijn. North’s eerste paar oorbellen schijnen een luttele $ 50.000 te hebben gekost.

Cara Delevingne’s met oorbellen van De Grisogono

In 2014 betrad Cara Delevingne de beroemde trappen op de Croisette met Fawa Gruosi, oprichter van het Zwitserse De Grisogono. Het juwelenhuis staat bekend om het gebruik van zwarte diamanten. De oorbellen van Cara bevestigen dit gegeven maar weer eens: haar geometrische diamanten oorbellen in het zwart en wit zijn prachtig.

Op de exclusieve afterparty werd Cara overigens gezien met een twijfelachtige keuze van hetzelfde huis: een speelse ketting met chimpanzees (wel telden we 771 zwarte diamanten).

Jessica Biel & haar Bulgari Serpenti ketting

De Amerikaanse actrice mocht maar liefst 74.20 karaat aan diamanten dragen toen ze in 2013 de première van Inside Llewyn Davis bijwoonde.  Haar prachtige Marchesa jurk (zijde met veren) combineerde ze met een pronkstuk van het Italiaanse Bulgari. Een witgouden Serpenti ketting bezaaid met diamanten en smaragden (waarde: $ 1.3 miljoen). 

Jessica is niet de enige die fan is: Elizabeth Taylor droeg varianten van de ketting in Cleopatra. En privé droeg ze een Bulgari Serpenti horloge. Ook actrice Naomi Watts wordt veelvuldig op de rode loper gespot met een Serpenti ketting om haar slanke nek. In 2014 droeg ze een witgouden en met diamanten bezaaide (die ze achterstevoren, dus met de slang op haar rug); het jaar erop droeg ze een gouden exemplaar.
 

Emma Watson met de Repossi ear cuff

Tja, wat draag je naar de premiere van The Bling Ring? In de film speelt Emma Watson een verveelde tiener die graag in de huizen (en juwelenkistjes) van sterren rondneust en oké ook af en toe iets meeneemt. Voor de rode loper was dat niet nodig en mocht ze items van Repossi lenen. Ze koos voor een nogal gewild item, een witgouden ear cuff versierd met diamanten. De gouden versie met twee oorringen was overigens het item dat de hysterie rondom ear cuffs startte.

Edgy en goed passend bij haar nog altijd jonge leeftijd. Het prijskaartje? ‘Slechts’ € 9.400 en dus iets minder dan de helft van de waarde van een Gouden Palm.

Samen met haar zwarte maxi-jurk van Chanel Haute Couture en een bijpassende ring van Repossi werd de Britse actrice geprezen voor haar durf met deze look.

Gwen Stefani & Boucheron flamingo ring

In 2011 was ook Gwen Stefani van de partij in Cannes. De zangeres houdt van kleur en staat bekend om haar goede keuzes op het gebied van stijl. Dit keer was het echter niet haar jurk maar de exotische Boucheron ring die onze aandacht trok.

De kleurrijke glimmer met roze saffieren, diamanten en zwarte diamanten is het lust voor het oog. Gwen wist vast dat wij een paar jaar later allemaal aan de flamingo’s zouden gaan. Alleen kozen wij dan voor iets betaalbaardere opties dan het
€ 54.000 kostende sieraad dat de zangeres mocht lenen voor de rode loper.

Claudia Schiffer met "Camélia Poudré" ketting van Chanel

De camelia was de lievelingsbloem van Coco Chanel en dus gebruikte ze de bloem in veel van haar ontwerpen. Sindsdien is de bloem uitgegroeid tot één van de symbolen van Chanel (naast de dubbele C, sterke zwartwit combi’s en matelassé). De Camélia Poudré ketting die Claudia Schiffer mocht dragen is één van de mooiste voorbeelden.

De ketting werd in 1932 ontworpen door Coco en betreft een witgouden (18-karaats) exemplaar met haast 700 diamanten (waarvan 2 er een karaat van 6,8 hebben, de overige 693 een karaat van 89). Het sieraad schijnt meer dan 1 miljoen euro waard te zijn; dat komt neer op meer dan 50 Gouden Palmen!

Het kon het Duitse topmodel niet deren. Ze droeg het juweel schijnbaar moeiteloos met LBD (een long black dress) van het modehuis en een zwarte cuff. Twee jaar later mocht de Britse actrice Keira Knightley de ketting dragen in Anna Karenina.

[unex_ce_button id="content_43r9t4ojz,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#00929e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/05/Stylight-Juwelen-op-Cannes-oorbellen-Chanel-ketting-flamingo-ring-slangenketting-Chopard-ear-cuff-Chopard-armband-en-ketting-Bulgari-choker-ketting.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_43r9t4ojz,column_content_tvhrghu3t" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#00929e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/05/De-8-meest-bijzondere-juwelen-op-Cannes-selectie-door-Stylight-1.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD LOSSE BEELDEN[/ce_button]

Welk sieraad zou jij willen dragen op de rode loper in Cannes?