More projects

A tot Z modegids voor Coachella

De festivalmode must-haves in 90 seconden

De eerste zonnestralen van het jaar zijn een feit dus verklaren we het festivalseizoen voor geopend! Daarbij start op 14 april het festival der festivals, Coachella. Zes dagen lang vieren festivalgangers en vooral heel veel celebs een fashionable feestje in Indio, Californië. De trends die op Coachella worden gespot vormen de inspiratie voor de rest van het festivalseizoen en festival outfits.

Om alvast in festivalsferen te komen maakten we bij Stylight een vrolijke fashion compilatie met boho items die je veelvuldig op Coachella zult zien. Zo weet je binnen anderhalve minuut wat niet mag ontbreken in je (festival)koffer. Voor Coachella of een feestje dichter bij huis.

Waarom Coachella het festival der festivals is

De eerste editie van Coachella was in 1999. Inmiddels is het Coachella Valley Music and Arts Festival uitgegroeid tot één van de populairste festivals. In 2015 bracht het festival meer dan $84 miljoen op, volgens Billboard.

Twee weekenden lang kunnen 99.000 gelukkige feestgangers per weekend losgaan op de vrolijke beats van grote namen. In juni 2015 waren de kaartjes in de voorverkoop binnen drie uur uitverkocht - in januari 2016 duurde het slechts een uur voordat alle kaartjes op waren. De line up was toen nog niet eens bekend. Die is overigens altijd bijzonder divers. Met dit jaar onder andere hoofdacts van Radiohead, Lady Gaga en Kendrick Lamar.

Aangezien het slechts een paar uur rijden (of vliegen) van LA is, wordt het festival druk bezocht door Hollywood sterren. Wie je daar zoal kunt spotten? Check het in onze Coachella influencer map

[unex_ce_button id="content_q153uszc4,column_content_h7snp48v6" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#cc91ee" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/04/Stylight-festivalmode-ABC-Coachella.jpg" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_q153uszc4,column_content_jumquhpvw" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#cc91ee" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/04/Stylight-Coachella-festivalmode-ABC-losse-slides.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD SLIDESHOW[/ce_button]

Jouw festival essentials

Met H&M als sponsor (en de speciale "H&M Loves Coachella" collectie die ze uitbrachten) is het geen verrassing dat mode belangrijk is op het festival. Het zonnige weer en de vele celebrities die er rondlopen maken dat je op Coachella de nieuwste festivalmode kunt spotten. De vele “festival” style foto’s die worden gedeeld vormen een bonte verzameling van inspiratie voor het gehele festivalseizoen.

Ook dit jaar geldt weer: boho chic! Van de bloemenkrans die Poppy Delevingne en Kylie Jenner droegen tot de gladiator sandalen of een luchtige witte maxi-jurk. Of een fijne zonnehoed of mini-parasolletje die je fashionable beschermen tegen UV stralen. Ieder jaar zijn er wel nieuwe must-haves die een altijd-goed-outfit met denim shorts, top en cowboy boots of sneakers opfrissen. Zien we dit jaar meer heuptasjes dan tasjes met franjes?! Kleurrijk mag het in ieder geval zeker zijn.

Boho en hippie stijlen worden veelvuldig gespot op het festival. Tijdens de modeweken zagen we veel jaren 70 invloeden. Dit jaar kun je dus ook kiezen voor een broek met wijduitlopende pijpen. Daarnaast is een dun sjaaltje altijd fijn om te hebben als het iets afkoelt maar kun je ook gebruiken als riem of haaraccessoire. Je kunt ook 20 jaar verder in de modetijd gaan want dit seizoen maken de jaren 90 een comeback. En ja,  ook tie-dye tops zijn helemaal terug. Op een witte of zwarte short hou je het classy en maak je het niet te bont.

Nog belangrijker dan de kleding zijn de accessoires bij die festival outfit. Arm candy (denk dunne, grove armbanden van zilver, goud of juist kleurrijk), statement kettingen en zonnebrillen. Metallic tattoos kunnen ook deze zomer nog of ga voor een klassieke bindi. Een setje oordopjes is ook handig om te hebben in je schouder- of heuptasje.

Bij een festival horen tenten en dat betekent glamping! Aan de rand van Lake Eldorado, in het geval van Coachella. Geen verkeerd uitzicht maar het vinden van je tentje wordt wellicht een heuze zoektocht na wat drankjes. Neem een yogamat mee voor een vroege yoga, pilates of meditatiesessie om even tot rust te komen. En, ook een beetje jaren 90, een Red Bull voor als je wat extra energie nodig hebt.

Hoe ziet jouw festivalproof outfit eruit?